Ziua de muncă de 12 ore, o BINECUVÂNTARE! Părerea unui miliardar
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Jack Ma, cel mai bogat locuitor al Chinei
Jack Ma, cel mai bogat locuitor al Chinei
Fondatorul grupului Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma, consideră că un program de lucru de 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână, este o adevărată binecuvântare pentru tineri și că numai așa se poate dobândi succesul în viața, în plan financiar și personal. 

”Eu personal consider că posibilitatea de a lucra șase zile pe săptămână de la ora 9 dimineață până la 9 seara este o mare binecuvântare. Multe companii și mulți oameni nu au această oportunitate. Dacă nu veți munci în acest regim cât sunteți tineri, credeți că, ulterior, vi se va mai oferi o astfel de șansă?”, a scris Jack Ma pe contul Alibaba de pe rețeaua WeChat.

În zilele noastre, a continuat el, toți vor să trăiască bine. Un vis care poate deveni realitate depunând mai multe eforturi decât ceilalți, în condițiile în care, în lumea tehnologiilor moderne, mulți omeni rămân fără servici sau sunt tot timpul sub amenințarea concedierii din cauza restructurărilor. ”Spre deosebire de ei, eu mă simt un om fericit și nu regret că muncesc 12 ore pe zi. Niciodată nu aș schimba această viață”, a concluzionat omul de afaceri chinez.

Citește și Boală mai gravă decât cancerul. Ce spune fondatorul Alibaba

Luna trecută, autoritățile țării au anunțat că, în ultimul deceniu durata unei zile de muncă a crescut, în Beijing, cu o aproximativ o oră - de la 7,42 ore la 8,34 ore -, din cauza concurenței. Jack Ma este cel mai bogat cetățean al Chinei. Anul trecut, averea lui a sporit cu 10 miliarde, ajungând, potrivit revistei americane Forbes, la 40 de miliarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel