Wizz Air aduce salariile piloţilor la nivelul pre-COVID-19, începând cu 1 octombrie 2021
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Alertă cu BOMBĂ la bordul unui avion, deasupra României. Aeronava, interceptată de avioane de luptă
Alertă cu BOMBĂ la bordul unui avion, deasupra României. Aeronava, interceptată de avioane de luptă
Wizz Air anunţă luni revenirea salariilor la nivelul pre-Covid-19, începând cu 1 octombrie 2021, devenind una dintre primele companii aeriene care va renunţa la reducerile temporare de salarii pentru piloţi după pandemie.

Potrivit companiei, anunţul vine în contextul în care Wizz Air a început cea mai amplă campanie de recrutare pentru piloţi şi însoţitori de zbor, respectându-şi planurile ambiţioase de creştere.

Pe măsură ce Wizz Air continuă să-şi intensifice operaţiunile în reţeaua sa, compania aeriană plănuieşte să angajeze 200 de piloţi şi 800 de însoţitori de zbor până în decembrie 2021. În următorii zece ani, Wizz Air este devotată creării altor mii de locuri de muncă, urmărind triplarea flotei sale, până la 500 de aeronave Airbus. Pentru a ocupa posturile create de această creştere, Wizz Air va angaja o medie de 2.000 de noi recruţi în fiecare an până în 2030.

Cine-ți plătește alocația copiilor dacă te muți în altă țară

Eforturile de recrutare vin după un an de expansiune rapidă pentru Wizz Air, în ciuda provocărilor generate de pandemie. Din martie 2020, Wizz Air a deschis 18 noi baze şi peste 300 de noi rute în reţeaua sa, care se întinde în Europa şi nu numai, şi zboară acum la peste 100% din capacitatea pre-covid, cu peste 1.000 de rute către 197 de destinaţii din 49 de ţări.

"Ultimul an a fost fără îndoială dificil pentru industrie, dar suntem mândri să anunţăm că astăzi am devenit una dintre primele companii aeriene care aduc salariile piloţilor la nivelul pre-pandemie. Mulţumim fiecărui membru al personalului nostru pentru angajamentul continuu, munca şi rezilienţa de care au dat dovadă din martie 2020. În timp ce ne preocupăm în continuare de o dezvoltare durabilă, suntem nerăbdători să întâmpinăm primele mii de noi recruţi în anii următori, pentru a se alătura familiei noastre în creştere", a spus Michael Delehant, executive vice president şi chief group operations officer.

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 145 de aeronave Airbus A320 şi A321. O echipă de profesionişti în aviaţie asigură servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 10,2 de milioane de pasageri în anul financiar F21, care s-a încheiat pe 31 martie 2021. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel