Whatsapp este pe lista preferată a atacatorilor cibernetici
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Whatsapp este pe lista preferată a atacatorilor cibernetici
Whatsapp este pe lista preferată a atacatorilor cibernetici
Aplicaţiile de mesagerie au devenit cele mai populare în rândul atacatorilor care folosesc tehnici de phishing, pe primul loc în ''preferinţe'' fiind WhatsApp, cu 89,6% din numărul de link-uri maliţioase detectate în perioada decembrie 2020 - mai 2021, arată datele anonimizate, furnizate voluntar de Kaspersky Internet Security pentru utilizatorii de Android.

Conform companiei de software antivirus, link-uri rău intenţionate au fost transmise şi prin Telegram (5,6%), Viber (4,7%) şi Hangouts (mai puţin de un procent).

Analiza Kaspersky relevă faptul că ţările care au înregistrat cel mai mare număr de atacuri de phishing, în perioada de referinţă, au fost Rusia (46%), Brazilia (15%) şi India (7%).

Pe baza statisticilor, Viber şi Hangouts au fost observat un număr mai mic de detectări înregistrate, cu o pondere mai mare în Rusia (89%) şi în ţările CIS - Ucraina (5%) şi Belarus (2%). În acelaşi timp, majoritatea atacurilor de acest fel legate de Hangouts au fost detectate în SUA (39%) şi Franţa (39%).

Cod GALBEN de INUNDAȚII pe râuri din 5 județe

În ceea ce priveşte numărul de atacuri de phishing înregistrate pentru fiecare utilizator pe WhatsApp, Brazilia (177) şi India (158) au fost în topul rezultatelor. Totodată, utilizatorii ruşi au devenit lideri în numărul de detecţii pe Viber (305) şi Telegram (79), în comparaţie cu alte ţări.

La nivel global, au fost înregistrate 480 de detectări pe zi, în timp ce, între decembrie 2020 şi mai 2021, au consemnat în total 91.242 de detectări.

Potrivit cercetărilor, aplicaţiile de mesagerie au depăşit reţelele sociale cu 20%, în 2020, în ceea ce priveşte popularitatea în rândul utilizatorilor, şi au devenit cel mai popular instrument de comunicare.

De asemenea, anul trecut, audienţa globală a mesageriilor se ridica la 2,7 miliarde de oameni, iar până în 2023 se aşteaptă să crească la 3,1 miliarde, echivalentul a aproape 40% din populaţia lumii.

Kaspersky Internet Security pentru Android a adăugat o nouă funcţie, Safe Messaging, care împiedică utilizatorii să deschidă link-uri rău intenţionate pe care le primesc în aplicaţiile de mesagerie (WhatsApp, Viber, Telegram, Hangouts) şi prin SMS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel