Vom avea un nou vaccin anti-COVID-19. Tot ce trebuie să știi despre noul ser
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla a indicat că cea de-a treia doză de vaccin ar putea fi necesară la 6-12 luni de la vaccinarea inițială.
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla a indicat că cea de-a treia doză de vaccin ar putea fi necesară la 6-12 luni de la vaccinarea inițială.
Țările membre ale Uniunii Europene vor beneficia de un nou vaccin în lupta cu pandemia.

Livrările vaccinului anti-COVID19 fabricat de compania Johnson & Johnson către statele membre ale Uniunii Europene au început să se desfășoare mai devreme decât era de așteptat, pentru a spori eforturile de vaccinare ale continentului.

Compania va livra Uniunii Europene 55 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie. 

Cât de sigur și eficient este vaccinul de la Johnson & Johnson, Jenssen

Din cele 40.000 de persoane care au participat la teste și care au fost imunizate cu vaccinul Jenssen niciuna nu a decedat din cauza COVID-19, față de 7 din grupul care a primit placebo.

În general, vaccinul a prevenit forme de COVID-19 de la moderate până la severe cu 66,1 % la 28 de zile după vaccinare, dar acesta a crescut la 85,4 la sută, în cazul formelor severe.

Ceea ce este extraordinar la acest vaccin a fost faptul că rezultatele bune împotriva formelor severe s-au menținut atât la tulpinile din Africa de Sud cât și la cea braziliană.

În ceea ce privește siguranța, o analiză a 44.000 de persoane a arătat că a fost în general bine tolerat, cu efecte secundare tipice, cum ar fi durerea la locul injectării, durerea de cap, oboseala și durerile musculare.

La sfârșitul lunii februarie, gigantul farmaceutic din SUA a spus că a fost raportat cel puțin un caz de anafilaxie (reacție alergică severă) - și astfel de reacții au fost înregistrate și pentru alte vaccinuri COVID-19, dar în cazuri rare.

Citește și: Află când începe vaccinarea anti-COVID pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au sfătuit oamenii să nu se vaccineze cu Johnson & Johnson dacă au antecedente de reacții alergice severe.

Cum se compară cu alte vaccinuri autorizate

Vaccinurile pe bază de ARN Pfizer și Moderna s-au dovedit a avea eficacități de aproximativ 95 la sută împotriva tuturor formelor de COVID-19 - dar este încă greu să se facă o comparație directă.

Asta pentru că studiile lor clinice au avut loc înainte ca variantele mai noi, dintre care unele s-au dovedit a fi mai puțin sensibile la vaccinurile actuale, să fie bine stabilite.

Vaccinurile cu ARN probabil au încă un avantaj, dar vaccinul J&J aduce avantaje logistice importante.

Necesită o singură doză și poate fi păstrat pe termen lung în frigidere, neffind necesar vreun ​​congelator, fapt important în special pentru țările în curs de dezvoltare.

Ce tehnologie folosește

Vaccinul J&J folosește un adenovirus al banalelor răceli, care a fost modificat genetic astfel încât să nu se poată replica, pentru a transporta gena pentru o parte cheie a coronavirusului, respectiv pentru proteina spike.

Vaccinul oferă instrucțiunile pentru ca sistemul nostru imunitar să dezvolte anticorpi împotriva SARS-CoV-2, împiedicând virusul să invadeze celulele.

În afară de anticorpi, vaccinul provoacă și producerea de celule T imune, care ucid celulele infectate și ajută la producerea mai multor anticorpi.

Vaccinul lui J & J este cunoscut sub numele de „vaccin vector adenovirus”, iar compania a produs anterior un vaccin Ebola aprobat de Uniunea Europeană folosind aceeași tehnologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel