Urmărește dezbaterea live

Vladimir Putin s-a autoizolat! Poate e bolnav, nu doar precaut
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Care să fie oare adevărul?
Care să fie oare adevărul?
Preşedintele rus Vladimir Putin a intrat în izolare după descoperirea de cazuri de COVID-19 printre persoanele care formează anturajul apropiat al liderului de la Kremlin, au anunțat surse oficiale de la Moscova.

"Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare o anumită perioadă de timp", a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat, anunţând că, din acest motiv, Putin nu va participa la un summit regional în Tadjikistan.

Putin a anunţat acest lucru într-o discuţie la telefon cu preşedintele tadjic Emomali Rahmon, potrivit RIA Novosti. Se ridică întrebarea de ce nu poate participa online, așa cum a făcut de nenumărate ori în ultimul timp cu alte întruniri, reuniuni, conferințe, etc. Inevitabil se ridică întrebarea: este doar izolare sau e boală curată? Evident că nu se va ști niciodată. Oricum, nu în viitorul apropiat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că Vladimir Putin a intrat în contact cu persoane infectate cu visurul (care dintre variante nu se specifică), dar că "se simte foarte bine". Peskov a precizat că șeful statului a făcut un test pentru COVID-19, dar că nu s-a primit încă rezultatul.

De asemenea, deocamdată nu există informaţii cu privire la cât va sta Vladimir Putin în izolare. Cu o zi înainte, în timpul unei întâlniri cu paralimpicii ruşi, Vladimir Putin a declarat că mulţi din anturajul său au fost depistaţi cu noul tip de coronavirus, că lucrurile trebuie clarificate şi că, în opinia sa, el însuşi va intra probabil în carantină.

Liderul rus s-a vaccinat în primăvară cu Sputnik V. El a declarat de mai multe ori că anticorpii săi "se menţin la un nivel ridicat". În luna iulie, Peskov a relatat că persoanele care intră în contact cu Vladimir Putin respectă măsuri stricte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel