Vladimir Putin răspunde la declarația lui Trump cu AMENINȚĂRI
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Feriți-vă, pentru că nu știți ce arme vom avea
Feriți-vă, pentru că nu știți ce arme vom avea
Președintele Vladimir Putin a revenit la o declarație făcută în ajun, oferind mai multe detalii despre noile arme pe care Rusia le dezvoltă deja, ceva care va înspăimânta pe toți adversarii țării. 

”Vom lucra la sisteme de atac care, să fiți sigur de asta, vor putea străpunge orice sistem de apărare aeriană din lume”, a lansat liderul de la Kremlin, avertizând că noile arme nu sunt proiecte de viitor, ci vor apărea cât se poate de curând. ”Acum este posibil”, a adăugat șeful statului rus, aluzie evidentă la Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune, INF, suspendat, după retragerea părților semnatare, SUA și Rusia.

”Sistemele de apărare antiaeriană lucrează împotriva rachetelor balistice, care zboară pe o traiectorie balistică, iar noi, pe lângă faptul că le-am perfecționat în repetate rânduri, am creat și o armă nouă, care nu-și găsește echivalent în lume”, a subliniat Putin, menționând că Rusia se simte constant amenințată în condițiile în care NATO îi bate, practic, la poartă.

Citește și Rusia a ridicat DE URGENȚĂ în aer 70 de avioane de luptă

”Întotdeauna am simțit această teamă și am recunoscut acest lucru, spus cu voce tare, dar răspunsul a fost mereu același. Că nu aveți de ce să vă temeți, că nu este împotriva voastră. Că nu este nimic înfricoșător”, a adăugat președintele rus, amintind, într-un interviu acordat posturilor de televiziune Al Arabiya, Sky News Arabia și RT Arabic. că statutul NATO nu s-a modificat și, prin urmare, încă mai există articolul referitor la susținerea militară a membrilor organizației.

Noul avertisment al liderului de la Kremlin vine la câteva zile după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că Pentagonul lucrează la arme noi, geniale și nemaivăzute, dar și după recenta publicare de către centrul de studii RAND Corporation a unui raport referitor la strategia de securitate din Marea Neagră. Autorii documentului evidențiau necesitatea descurajării Rusiei în această regiune cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană desfășurate în țările est-europene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel