Viruși ucigați creați în laboratoare. Mai periculoși decât cei naturali
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Când oamenii de știință se joacă
Când oamenii de știință se joacă
Noul coronavirus continuă să ucidă oameni în China și să se extindă în întreaga lume, instaurând panică pe piețele financiare și obligându-i pe analiștii și nu numai să lanseze avertismente privind deteriorarea stării de sănătate a economiei globale. Virusul apărut în orașul Wuhan nu este creația omului, chiar dacă au existat speculații legate de adevărata lui origine. Dar multe din laboratoarele de pe planetă lucrează la realizarea unor viruși ucigași.

SARS 2.0

Sindromul respirator acut sever (SARS) este un virus mortal care a ucis 700 de persoane în timpul epidemiei 2002-2003. În total, 8.000 de persoane din 29 de țări ale lumii au fost afectate de virus.

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Carolina de Nord, condusă de Dr. Ralph Barrick, a creat o nouă mutație a virusului, numită SARS 2.0. Noul virus a fost creat prin adăugarea de proteine la SARS. SARS 2.0 este rezistent la vaccinurile și medicamentele existente, utilizate împotriva virusului SARS natural.

Phi-X174

Phi-X174 este un alt virus creat artificial. A fost realizat de oamenii de știință de la Institute of Biological Energy Alternatives din Rockville, Maryland, SUA. Oamenii de știință au creat acest virus artificial bazat pe virusul phiX natural, un bacteriofag, adică un virus care ucide bacteriile. În schimb, nu afectează omul.

Citește și Noul coronavirus, mai periculos decât criza financiară mondială

Gripa aviara

Oamenii de știință olandezi au creat o mutație a virusului mortal al gripei aviare. Gripa aviară naturală nu se transmite prea ușor la om. Totuși, cercetătorii au făcut astfel, încât noul virus mutant să se transmită cu ușurință de la o persoană la alta.

Virusul H1N1

În 1918, virusul H1N1 a făcut ravagii în lume: peste 100 de milioane de oameni au fost infectați de virusul erau infectați cu acest virus, în urma căruia sângele a pătruns în plămâni. Virusul a revenit în 2009. Nu a fost la fel de periculos ca strămoșul său, chiar, dacă, între timp, a suferit mutații.

Savantul Yoshihiro Kawaoka a prelevat mostre de virus mutant și le-a folosit pentru a crea o tulpină mai puternică, rezistentă la vaccinurile existente. Această tulpină a fost similară cu cea care a dus la epidemia din 1918.Acest virus mortal este păstrat în laborator și poate duce la tragedie dacă este eliberat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.


pixel