Conflict deschis între Guvern și Primărie: Reţeaua de termoficare nu se repară cu declaraţii
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Tăzboiul declarațiilor între Guvern și Primărie
Tăzboiul declarațiilor între Guvern și Primărie
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a transmis, duminică, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că reţeaua de termoficare nu se repară cu declaraţii şi i-a solicitat un plan de reabilitare a acesteia.

"Reţeaua de termoficare, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, nu se repară cu declaraţii, aşa cum crede Gabriela Firea. Premierul nu a făcut decât să arate problemele pe care fosta RADET nu le-a rezolvat. În disperare de cauză, pentru că nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele primarul Capitalei, lansează atacuri nejustificate. În calitate de ministru al Economiei şi Energiei am luat măsuri ca ROMGAZ şi ELCEN să asigure mijloacele necesare încălzirii, însă Primăria, prin RADET, nu s-a preocupat în niciun fel. Îi cer primarului Capitalei să prezinte un plan de reabilitare a reţelei de termoficare. Bucureştenii nu trebuie să sufere din cauza incompetenţei!", a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Gabriela Firea a afirmat că RADET a fost condusă de PNL 15 ani.

"Presa l-a întrebat (pe premierul Ludovic Orban - n.r.) ce face cu pensiile, ce face cu salariile, cum atrage investitorii străini şi români şi domnia sa a spus: 'Trebuie să o schimbăm pe Gabriela Firea'. Cu asta se va ocupa şi, din nefericire, vor avea de suferit toţi românii. Nu am ce replică să-i dau, decât că prin astfel de comportamente nu se rezolvă problemele nici din Bucureşti şi nici din ţară. 15 ani de zile, PNL a condus RADET-ul, PNL a condus Direcţia de Investiţii, Direcţia de Infrastructură, Direcţia Economică în Primăria Capitalei. Am găsit jale, iar acum, în trei ani, eu trebuia să rezolv toate neîmplinirile din Bucureşti din ultimii 30 de ani. Nu este corect", a declarat edilul general la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel