Urmărește dezbaterea live

Violeta Alexandru pune cifrele pe masă: Atât s-a plătit
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul a dezvăluit care sunt costurile salariale
Ministrul a dezvăluit care sunt costurile salariale
Aproape 600.000 de persoane au beneficiat de măsura privind acoperirea a 41,5% din costul salarial, suma plătită până în prezent fiind de două miliarde de lei, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Până în acest moment am plătit două miliarde de lei pentru această măsură, fondurile ajungând pentru acoperirea costului salarial pentru aproximativ 600.000 de persoane. Cele mai multe solicitări pentru această măsură au venit din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Sibiu şi Suceava", a explicat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a făcut apel către angajatorii care au făcut cereri incomplete să le completeze, în această situaţie fiind 750 de angajatori, pentru 7.800 de salariaţi.

"Dorinţa mea este ca sprijinul Guvernului să ajungă la fiecare dintre aceşti salariaţi şi îi rog pe angajatori să-şi completeze actele. Am cerut agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă să lucreze cu fiecare angajator. Am verificat personal şi s-au trimis cel puţin 2-3 adrese pentru ei ca să-şi completeze aceste acte. Mi se pare important să folosim aceste fonduri pentru cât mai mulţi români care au nevoie de ele. Fac apel pentru angajatori să intre în legătură cu AJOFM să-şi completeze cererile, mai ales că ele nu sunt aşa de complicate", a spus Alexandru.

Citește și Ministrul Economiei: Turiștii să fie foarte PRECAUȚI

Ea a subliniat că, dată fiind evoluţia lucrurilor, Guvernul ia în considerare ca măsurile de sprijin să fie continuate şi în 2021 şi, de aceea, este important să existe o evaluare corectă la finele acestui an privind nevoile pe care le au angajatorii şi angajaţii, o imagine completă asupra impactului acestor programe fiind de ajutor pentru planificarea sprijinului pentru anul viitor.

"Toate aceste măsuri de sprijin, de la cele care vizează acoperirea a 75% din salariu până la 75% din câştigul salarial mediu brut pentru şomaj tehnic, fondurile pentru zilieri, această măsură de acoperire a 41,5% din costul salarial, sprijinul pentru sezonieri, sprijinul pentru românii care au revenit în ţara şi doresc să rămână în ţară şi să muncească, toate aceste măsuri de sprijin au însumat 7,2 miliarde lei. Sunt 1,4 milioane de persoane pe care le-am sprijinit şi dorim să le sprijinim în continuare", a punctat Violeta Alexandru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel