Violențe în SUA. Stare de asediu la Washington
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
A fost o altă noapte marcată de tensiuni
A fost o altă noapte marcată de tensiuni
În capitala Statelor Unite, Washington, a fost decretată duminică stare de asediu după noi manifestaţii în apropiere de Casa Albă, a anunţat primarul oraşului, Muriel Bowser, a doua zi după o noapte marcată de revolte în mai multe localităţi din ţară.

Interdicţia de circulaţie va fi în vigoare de "duminică, orele 23.00, până luni la orele 06.00", a precizat Muriel Bowser pe Twitter, adăugând că a ordonat desfăşurarea Gărzii Naţionale în oraş în sprijinul forţelor de poliţie.

În același timp, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că administraţia sa va înscrie mişcarea de extremă stângă "Antifa" (antifascist) pe lista americană a organizaţiilor teroriste.

"Statele Unite vor înscrie Antifa în categoria organizaţiilor teroriste", a scris pe Twitter Donald Trump, care în ultimele zile a atribuit acestei mişcări şi altor "extremişti radicali" excesele care au făcut să degenereze în revolte manifestaţii iniţial paşnice pentru a protesta faţă de moartea unui afro-american de 46 de ani în mâinile poliţiştilor albi.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, preşedintele american a felicitat, de asemenea, forţele de ordine pentru că au reuşit să preia controlul situaţiei, sâmbătă seară, la Minneapolis. "Anarhiştii conduşi de Antifa, mai ales, au fost blocaţi rapid. Trebuia ca primarul să facă acest lucru din încă din prima seară şi nu ar mai fi existat nicio problemă", a scris el.

Citește și Trump, supărat, întoarce spatele G7

Donald Trump s-a referit la Jacob Frey, primarul democrat al acestui mare oraş din nordul ţării, de unde contestarea a pornit după arestarea şi uciderea lui George Floyd, imagini ale incidentului făcând înconjurul lumii.

Poliţistul alb, Derek Chauvin, care în aceste înregistrări poate fi văzut apăsând îndelung cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, a fost arestat vineri şi pus sub acuzare pentru "omor prin imprudenţă". Procurorul general al SUA, William Barr, a informat într-un comunicat că poliţia federală, FBI, a primit misiunea de a-i identifica pe instigatorii la dezordine.

"Violenţa organizată şi condusă de Antifa şi alte grupuri similare (...) ţine de terorismul intern şi va fi tratată ca atare", a precizat el în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel