Vinul franțuzesc produs în acest an va fi extrem de scump. Iată de ce (Video)
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Franta. Valoarea pierderilor este încă greu de apreciat. În departamentul Jura din estul țării, pierderile sunt estimate la 90%.
Franta. Valoarea pierderilor este încă greu de apreciat. În departamentul Jura din estul țării, pierderile sunt estimate la 90%.
În Franța, la începutul lunii aprilie, temperaturile din unele regiuni au scăzut până la -7 grade Celsius. Vinificatorii au numit deja această perioadă „săptămâna neagră”. De ce? Potrivit experților, zilele friguroase din luna aprilie, ploile de dimineață și umiditatea ridicată ar putea duce la pierderi record de culturi în toată țara. 

Butoaiele pline cu parafină aprinse lângă vița de vie au reușit să salveze doar o parte din producția de struguri, relatează RFI.

În Burgundia, mii de așa-numitele „lumânări” au fost amenajate în acest scop, care de la distanță semănau cu un imens foc.

Această operațiune i-a costat o avere pe producătorii francezi de vin. Pe Internet, costul mediu al lumânărilor speciale este de 10 euro bucata. Potrivit producătorilor, la o temperatură de -7 grade e nevoie de până la 500 de butoaie la hectar, iar acestea nu ard mai mult de 12 ore.

Citește și: Bill Gates vrea să revoluţioneze lumea. Noul proiect în care vrea să investească miliardarul

Eforturile producătorilor de vinuri nu au salvat complet recolta: în condiții meteorologice severe, lumânările nu sunt întotdeauna eficiente. Conform publicației specializate La Revue du vin de France, zăpada a căzut într-o parte din Burgundia noaptea, iar umiditatea a rămas ridicată.

Dezvoltarea viței de vie a fost accelerată de un val de vreme caldă, temperatura crescând până la 25 grade în martie. Cele mai mari pierderi le-au avut soiurile de struguri care se coc mai devreme, cum ar fi Chardonnay, un soi foarte popular în Franța.

Valoarea pierderilor este încă greu de apreciat. În departamentul Jura din estul țării, pierderile sunt estimate la 90%. Unul dintre fermierii afectați a spus că anul acesta va colecta doar 1.000 de litri de vin la hectar. În mod normal, această cifră este de șapte ori mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel