Vine un mare RĂZBOI! Pregătiți-vă, îndeamnă US Air Force
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Rusia și China constituie o reală amenințare
Rusia și China constituie o reală amenințare
Administrația americană trebuie să demareze pregătirile pentru un destul de posibil război cu Rusia sau China. Este avertismentul și îndemnul lansat, în raportul său ”Grăbiți schimbările sau veți pierde”, de șeful Statului Major al Marinei militare a Statelor Unite (US Air Force), Charles Brown.

”Viitorul război cu oricare dintre aceste țări și nu numai ar putea atrage după sine pierderi egale cu pierderile provocate de cel de-al Doilea Război Mondial”, afirmă înaltul oficial american. 

În opinia lui Brown, conducerea forțelor militare ale SUA tratează cu destulă superficialitate eventualitate unui război. Dar pentru a învinge, SUA trebuie să-și dezvolte propriile resurse și să pună accent pe elaborarea de noi tehnologii, mult mai avansate față de orice există în momentul actual. 

”US Air Force nu mai pot conta pe poziția dominantă de care s-a bucurat de la începutul anilor 1990. Pentru națiunea noastră, pericolul nu va fi întotdeauna undeva departe, la sute de mii de kilometri de granițele SUA. Adversarii Americii se dotează cu noi tehnologii la fel de rapid ca Pentagonul, dacă nu chiar mai repede”, își explică îndemnul Charles Brown. 

Citește și SUPERARMA rușilor are o MARE hibă: Este OARBĂ! Iată de ce

Comentând raportul, expertul publicației Popular Mechanics, Michael Peck, arată că bombardierele american, avioanele de asalt și de recunoașere, portavioanele și navele de luptă zboară și navighează oriunde în lume, fără a conștientiza că pot fi atacate, pot fi doborâte. Jurnalistul arată, în context, că majoritatea pierderilor înregistrate de trupele americane în ultimele decenii au fost provocate, în general, de greșeli de pilotaj sau de probleme tehnice. 

Autorul articolul reia alt fragment din raportul lui Brown, potrivit căruia viitorul război va avea nevoie de piloți educați și pregătiți să zboare, să lupte și să învingă. Cu puternicele lor forțe aeriene și cu la fel de puternicele sisteme de apărare aeriană, Rusia și China reprezintă o amenințare dintre cele mai serioase pentru militarii americani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel