Victorie! Vaccin anti-COVID. S-a găsit formula MAGICĂ
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
O mare reușită
O mare reușită
Se pare că oamenii de știință care lucrează la vaccinul dezvoltat de grupul farmaceutic AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford și-ar dori din răsputeri să strige ”victorie”. Pentru că, potrivit unui anunț oficial, ei au identificat, în urma unor cercetări suplimentare formula ideală, magică pentru preparatul lor împotriva coronavirusului.

"Credem că am descoperit formula câştigătoare şi începem să ajungem la un nivel de eficacitate, care, după două doze, este la fel de ridicat ca al celorlalte (vaccinuri)", a declarat directorul general Pascal Soriot pentru publicaţia Sunday Times, asigurând că vaccinul său asigură "o protecţie de 100%" împotriva formelor severe de Covid-19.

În cadrul rezultatelor intermediare ale testelor clinice desfăşurate la scară largă în Regatul Unit şi în Brazilia, laboratorul britanic a anunţat în luna noiembrie că vaccinul său are o eficienţă medie de 70%, faţă de peste 90% pentru vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

În spatele acestor rezultate se află diferenţele mari dintre două protocoale de testare diferite: eficacitatea este de 90% pentru voluntarii care au primit mai întâi o jumătate de doză, apoi o doză completă o lună mai târziu, însă este de doar 62% pentru un alt grup vaccinat cu două doze complete. Aceste rezultate au fost criticate pentru că injectarea unei jumătăţi de doză s-a produs dintr-o eroare, iar un grup relativ redus de voluntari a urmat acest protocol. Compania a anunţat apoi că vaccinul său necesită "studii suplimentare".

Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca este foarte aşteptat pentru că este relativ ieftin, prin comparaţie cu celelalte, şi nu are nevoie să fie păstrat la o temperatură atât de scăzută precum cel produs de Pfizer/BioNTech, de -70 grade Celsius, notează AFP. Acest lucru va face mai uşoară vaccinarea pe scară largă.

Citește și Noua tulpină a SARS-CoV-2, în România? Orice este posibil

Prima ţară occidentală care a început vaccinarea cu dozele produse de Pfizer/BioNTech, Marea Britanie se bazează pe vaccinul produs de AstraZeneca şi pentru a pune capăt cazurilor de infectare cu noua tulpină de coronavirus ce au apărut pe teritoriul său. Împotriva acestei mutaţii, "credem deocamdată că vaccinul ar trebui să-şi menţină eficienţa", a susţinut Pascal Soriot. "Însă nu putem să fim siguri până nu vom desfăşura teste suplimentare".

Guvernul britanic a anunţat miercuri că a transmis datele complete cu privire la vaccinul Oxford/AstraZeneca organismului naţional de reglementare a vaccinurilor, MHRA. Conform presei britanice, acesta din urmă se va pronunţa în zilele următoare dacă va da undă verde pentru a începe inoculările cu acest nou vaccin începând din 4 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel