Veneția introduce o taxă pentru turiști. De când s-ar putea aplica măsura
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Sufocată de trurism, Veneția încearcă să se protejeze de mulțimile de oameni care umplu orașul în fiecare zi. Autoritățile au gândit un plan de măsuri prin care vor să reducă numărul turiștilor.

Pentru a combate supraaglomerarea turistică, oficialii urmăresc fiecare persoană care pune piciorul în orașul lagună cu ajutorul a 468 camere CCTV, senzori optici și un sistem de urmărire a telefoanelor mobile.

Sistemul arată de unde vin oamenii, unde se îndreaptă și cât de repede se mișcă, iar autoritățile știu permanent cât de aglomerat este orașul.

La o lună după ce vasele de croazieră au fost interzise în lagună , autoritățile orașului se pregătesc să perceapă o taxă de intrare, între 3 și 10 euro, în funcție de perioada anului.

Primarul de la Veneția, Luigi Brugnaro, spune că scopul său este de a face turismul mai durabil într-un oraș vizitat anual de 25 de milioane de oameni.

Vizitatorii potențiali sunt sceptici cu privire la noile măsuri. ”Cred că este probabil o nouă modalitate de a genera bani” spune Marc Schieber, un turist german, aflat la Veneția pentru festivalul de film.

Primarul Brugnaro a spus că taxa va intra în vigoare cel mai devreme în vara viitoare.

Locuitorii, studenții și navetiștii vor fi scutiți de taxa turistică. La fel și cei care petrec cel puțin o noapte într-un hotel de la Veneția, dat fiind faptul că vor fi plătit deja tariful peste noapte de până la 5 euro pe zi perceput de oraș.

Soluția nu este nouă, fiind discutată pentru prima dată în 2019, dar a fost amânată din cauza COVID-19.

Citește și: Cotaţiile futures la gaze în Europa au atins un nou record odată cu reducerea livrărilor din Rusia

Aproximativ 193.000 de oameni au fost în fiecare zi, în timpul carnavalului din 2019, iar în vara aceasta, orașul a fost vizitat zilnic de peste 140.000 de persoane.

"Există o limitare fizică a numărului de persoane care pot fi în oraș în același timp", a declarat Marco Bettini, directorul general al Venis, compania IT care a construit sistemul de monitorizare în parteneriat cu operatorul de telefonie TIM, relatează Reuters

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel