Urmărește dezbaterea live

Vârsta de pensionare. Raluca Turcan a lămurit lucrurile
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Viceprim-ministrul spune că subiectul este închis
Viceprim-ministrul spune că subiectul este închis
Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat că nu doreşte o creştere a vârstei de pensionare, dar şi că nu vor fi tăiate pensiile. Precizările au fost făcute după ce deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a criticat intenţia Guvernului de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani.

"Cred că sunt puţini oameni care cred lucrul acesta (că aş dori creşterea vârstei de pensionare - n.r.), pentru că nu se poate ca pe fond cel care ascultă o ştire să nu facă diferenţa între opţiune şi obligatoriu. Între a creşte vârsta de pensionare obligatoriu şi a putea opta să munceşti mai mult dacă vrei. Declaraţia doamnei Vasilescu întăreşte un lucru pe care eu îl consider de foarte mult timp. Şi anume, că în dialog cu PSD nu mai există argumente raţionale. Există o decizie a Curţii Constituţionale venită la o sesizare de neconstituţionalitate a unei doamne care a spus că femeile sunt discriminate că sunt obligate să iasă la pensie la 63 de ani, în loc de 65 de ani, ca la bărbaţi, în acelaşi domeniu de activitate, care spune: 'Da, într-adevăr este o discriminare. Da, într-adevăr, femeile, dacă doresc, pot să opteze să lucreze aceeaşi perioadă de timp cu bărbaţii'. Eu am spus lucrul acesta în spaţiul public, am plecat de la un proiect de lege care este în Parlament şi de acolo o serie întreagă de fake news, de politicianisme, de demagogie şi de oameni fără raţiune", a declarat Raluca Turcan, la un post de televiziune.

Ea a adăugat că subiectul cu majorarea vârstei de pensionare este "complet închis". "Iată, subiectul cu majorarea vârstei de pensionare este complet închis. Că vom tăia pensii - nici gând. Că nu se respectă majorarea pensiilor, lucrul acesta va fi contrazis de timp", a mai spus Turcan.

Citește și Raluca Turcan vrea să afle dacă românii doresc să se pensioneze la 70 de ani

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a criticat pe 12 ianuarie intenţia Guvernului de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani, în condiţiile în care, spunea ea, speranţa de viaţă a bărbaţilor în România este de 71 de ani. Ea a adăugat că şi acum cei care vor să muncească peste vârsta de pensionare o pot face, fie rămânând în funcţie cu acordul angajatorului, fie pensionându-se şi apoi reangajându-se.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel