Vânzările de autoturisme Dacia, au crescut considerabil în Europa
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
În primele trei luni din 2021, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 6,9% în Europa.
În primele trei luni din 2021, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 6,9% în Europa.
Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat, în primele 11 luni din acest an, un avans de 9,1% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,7%, de la 3,3% în perioada similară din 2018, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), publicate marţi.

Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene (UE) şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. Înmatriculările de autoturisme Dacia, în Europa, s-au cifrat la 532.086 de unităţi în primele 11 luni din acest an, în creştere faţă de perioada similară din 2018, când s-au înregistrat 487.908 de vehicule. Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat, în perioada ianuarie - noiembrie 2019, scăderi ale vânzărilor de 0,8%, respectiv 1,2%, în timp ce grupul german Volkswagen AG a înregistrat un avans de 2%.

Directorul Dacia: Programul Rabla este o măsură foarte bună

Livrările companiei americane Ford au scăzut cu 2,9% în primele 11 luni din acest an, în timp ce grupul german Daimler AG a raportat un avans 3,6%. În noiembrie, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o scădere de 7,2% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a scăzut la 3,4%, de la 3,9% în perioada similară din 2018. Totodată, luna trecută, înmatriculările de autoturisme Dacia, în Europa, s-au cifrat la 41.664 de unităţi, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (44.888 de vehicule).

La nivelul lunii noiembrie, cei mai mulţi producători auto au raportat creşteri ale vânzărilor: de 13% în cazul grupului german Volkswagen AG, de 7% pentru grupul german Daimler AG, până la 4,1% la grupul francez Renault, respectiv de 3,4% în cazul companiei americane Ford. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel