Vânzările Dacia, avans de aproape 8% în Europa
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Uzinele Dacia Mioveni
Uzinele Dacia Mioveni
Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în mai un avans de 7,8% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 4%, de la 3,7% în perioada similară din 2018, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate marţi. 

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. 

Numărul înmatriculărilor de autoturisme Dacia în Europa s-a cifrat luna trecută la 58.205 de unităţi, în creştere faţă de mai 2018 (54.000 vehicule). 

Grupul francez PSA şi compania germană BMW au raportat în mai o creştere a vânzărilor de 4,1% şi, respectiv, 8%, în timp ce livrările grupului francez Renault şi ale companiei germane Daimler au scăzut cu 4% şi, respectiv, 0,2%. Şi alţi producători auto importanţi au înregistrat scăderi, de la minus 17,9% în cazul Nissan, la minus 4,5% la Ford şi minus 1,9% la grupul Volkswagen. 

Constructorul auto cu fabrică la Mioveni va lua decizia capitală

În primele cinci luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 11,7% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,7%, de la 3,2% în perioada similară din 2018. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 256.806 de unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie - mai 2018 (229.863 vehicule). 

Grupurile Renault şi Daimler au raportat în primele cinci luni din acest an o scădere a vânzărilor de 0,4%, şi, respectiv, 0,01%, în timp ce PSA şi BMW au raportat o creştere a vânzărilor de 0,4% şi, respectiv, 1,1%. Şi alţi producători auto importanţi au înregistrat scăderi, de la minus 23,7% la Nissan la minus 8,3% la Ford şi minus 2,8% la grupul Volkswagen. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel