Valoarea acestor tichete urmează să fie majorată
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Guvern: Modificări ale Codului de procedură fiscală
Guvern: Modificări ale Codului de procedură fiscală
Ministerul Finanțelor intenționează să schimbe valoarea anumitor tichete printr-un Ordin comun al ministrului Finanțelor și al ministrului Culturii.

Este vorba despre tichetele culturale a căror valoare urmează a fi indexată pentru semestrul I al anului 2021.

Astfel, valoarea sumei indexate, potrivit prezentului proiect de ordin, care urmează să fie acordată sub formă de tichete culturale, lunar, respectiv ocazional, va fi de maximum 160 lei/luna, respectiv de maximum 320 lei/eveniment.

Valoarea sumei lunare, respectiv ocazionale, indexate potrivit proiectului de ordin, se utilizează începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2021 și se aplică, conform Normelor metodologice, și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv  august 2021 și septembrie 2021.  
 
Conform referatului de aprobare, în anul 2018 a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificată legislația în domeniul biletelor de valoare și a fost introdus un nou tip de bilet de valoare, și anume tichetul cultural. Astfel, biletele de valoare care pot fi acordate în baza legii sunt: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.

VALOAREA acestor TICHETE se modifică. Află toate DETALIILE
 
Potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme etc.

Conform dispozițiilor art. 22 alin. (1) din Legea nr. 165/2018, cu modificările şi completările ulterioare, nivelul maxim al sumelor acordate sub formă tichetelor culturale nu poate depaşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment, pentru cele acordate ocazional.

De asemenea, potrivit art. 32 alin. (1) lit. b) și alin. (3) din actul normativ mai sus menționat, valoarea nominală maximă a tichetelor culturale, se indexează, semestrial, cu indicele inflaţiei comunicat de Institutul Naţional de Statistică, în funcţie de evoluţia tarifelor/preţurilor la serviciile/bunurile a căror contravaloare poate fi achitată cu aceste bilete de valoare, prin ordin comun al ministrului finanțelor și al ministrului de resort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel