Vaccinurile COVID-19 devin APĂ DE PLOAIE, susțin 77 de experți
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor primi la rapel un alt vaccin.
Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor primi la rapel un alt vaccin.
Actualele vaccinuri împotriva coronavirusului s-ar putea dovedi ineficiente în decurs de un an din cauza apariției tulpinilor de coronavirus rezistente la aceste seruri, sunt de părere 77 de epidemiologi și virologi din 28 de țări, relatează publicația The Guardian.

Oamenii de știință au participat la un sondaj realizat de ONG-ul People’s Vaccine Alliance. Două treimi dintre experții consultați consideră că noile tulpini, ce vor necesita dezoltarea unei a doua generații de vaccinuri, pot dobândi o largă răspândire la nivel global în următoarele 12 luni. 

Două treimi dintre repondenți sunt de părere că omenirea va avea nevoie de alte vaccinuri în următoarele nouă luni, subliniind că în țările în care ratele de vaccinare rămân scăzute, noile variante genetice ale coronavirusului au mai multe șanse să dezvolte rezistență la medicamentele din prima generație.

"Mutații noi apar zilnic și uneori găsesc o nișă ce le conferă avantaje față de predecesorii lor. Ca atare, ele vor avea un ritm mai agresiv de răspândire, mai ales că vor putea ocoli răspunsul imun al organismului uman", a spus Gregg Gonsalves, profesor asistent de epidemiologie la Universitatea Yale.

Citește și Noi informații de pe platforma de vaccinare anti-COVID

"Dacă nu vom vaccina întreaga lume, vom deschide calea pentru apariția a tot mai multor mutații, care ar putea conduce la tulpini rezistente la vaccinurile actuale. Pentru a face față acestora va fi nevoie de noi vaccinări . "

Președintele Alianței, Max Lawson, ce reprezintă organizația britanică Oxfam, a atras atenția asupra faptului că OMS, prin mecanismul COVAX, speră să vaccineze doar 27% din cele mai sărace țări ale lumii până la sfârșitul acestui an. În același timp, țările dezvoltate se străduiesc să vaccineze cea mai mare parte a populației lor până la toamnă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel