Urmărește dezbaterea live

Vaccinul Pfizer. Israelienii au descoperit ceva DUREROS
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Directorul BioNTech estimează că în 2022 ar putea fi nevoie de un vaccin îmbunătățit
Directorul BioNTech estimează că în 2022 ar putea fi nevoie de un vaccin îmbunătățit
Varianta de coronavirusului descoperită în Republica Africa de Sud (Africa de Sud) poate, într-o oarecare măsură, să reziste vaccinului COVID-19, dezvoltat de firma germană BioNTech în colaborare cu grupul american Pfizer. Este ceea ce au descoperit oamenii de știință israelieni. O concluzie destul de ”dureroasă”.

Experții de la Universitatea din Tel Aviv au comparat 400 de persoane testate pozitiv pentru COVID-19, vaccinate cu serul Pfizer, cu un număr similar de pacienți nevaccinați. Conform studiului, versiunea sud-africană a virusului SARS-CoV-2,  B.1.351, a fost identificată la aproximativ 1% din totalul cazurilor analizate.

Totuși, în cazul pacienților care au primit două doze de vaccin, rata de răspândire a tulpinii sud-africane a fost de opt ori mai mare decât cea a celor nevaccinați - 5,4% față de 0,7%. Acest lucru sugerează că vaccinul este mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane a virusului, au concluzionat cercetătorii.

Citește și Șeful Pfizer, dezvăluiri SENZAȚIONALE despre vaccinul COVID-19

”Am constatat un nivel disproporțional de ridicat al indicelui de răspândire a variantei sud-africane in rândul persoanelor vaccinate cu a doua doza, comparativ cu grupul nevaccinat. Aceasta înseamnă că această tulpină este capabilă, într-o oarecare măsură, să spargă apărarea vaccinului”, a declarat Adi Stern de la Universitatea din Tel Aviv.

Experții au subliniat, totodată, că studiul lor nu a fost expertizat. În plus, el a implicat un mic eșantion de persoane infectate cu varianta sud-africană, datorită rarității sale în Israel. De asemenea, se menționează că scopul studiului nu a fost de a determina eficacitatea generală vaccinului Pfizer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel