Vaccinul Moderna. Americanii au descoperit O REACȚIE gravă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este al doilea vaccin care provoacă astfel de reacții
Este al doilea vaccin care provoacă astfel de reacții
Este primul caz de acest gen identificat în În Statele Unite, unde una dintre persoanele care au primit vaccinul dezvoltat de compania Moderna, un cadru medical, de altfel, a prezentat o reacție alergică extrem de puternică, obligând medicii să-i administreze rapid un antialergic, a anunțat cotidianul The New York Times.

Potrivit sursei citate, reacția a survenit la minute de la introducerea vaccinului. Joi, medicului i s-a injectat vaccinul într-un spital local. Câteva minute mai târziu, a dezvoltat o alergie.

Medicul a fost internat la secția de urgență, examinat și externat după ceva timp. Moderna a anunțat că va analiza cu atenție acest incident, dar că nu este pregătită să comenteze „un caz izolat de reacție alergică”. Mai ales că, după cum menționează The New York Times, acesta este primul caz de de efecte secundare înregistrat la vaccinul Moderna.

Anterior, au fost identificate mai multe cazuri de alergie severă la vaccinul BioNTech/Pfizer. Astfel, o reacție alergică puternică a început la un lucrător din domeniul sănătății din New York după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus. Cu câteva zile mai devreme, un agent medical din Alaska a dezvoltat o alergie la zece minute după administrarea medicamentului.

Citește și Noua tulpină a SARS-CoV-2. Primul caz detectat în Franța

Vaccinul american Moderna s-a dovedit a fi eficient împotriva unei mutații a coronavirusului identificată în Marea Britanie.

Astăzi există mai multe vaccinuri COVID-19 în lume. În Rusia sunt înregistrate două vaccinuri: „Sputnik V” și „EpiVacCorona”. La 5 decembrie, la Moscova, a început vaccinarea împotriva coronavirusului cu medicamentul „Sputnik V”. SUA au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech și cel de la Moderna. De asemenea, compania farmaceutică britanică AstraZeneca a anunțat începutul studiilor clinice pentru o combinație a vaccinului său AZD1222.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel