Vaccinare. Alte lucruri interesante ies la iveală
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Peste 23% dintre persoanele infectate au primit îngrijiri medicale la cel puţin o lună după infectare.
Peste 23% dintre persoanele infectate au primit îngrijiri medicale la cel puţin o lună după infectare.
Aproape un sfert dintre persoanele care au contractat maladia COVID-19 se confruntă, la cel puţin o lună după trecerea prin boală, cu probleme de sănătate pe care nu le-au experimentat înainte de infectare, potrivit un studiu de amploare, ai cărui autori au analizat datele medicale obţinute de la aproape 2 milioane de americani afectaţi de noul coronavirus

Simptomele persistente de COVID-19, cazuri denumite "Covid lung", au început să fie tot mai mult studiate de oamenii de ştiinţă.

Date medicale provenind de la circa 1.960.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 între februarie şi decembrie 2020 au fost examinate.

"Deşi mulţi pacienţi se vindecă de COVID-19 în câteva săptămâni, unii dintre ei prezintă simptome persistente sau simptome noi la mai bine de patru săptămâni după ce au fost diagnosticaţi", au dezvăluit autorii studiului.

Principalele două probleme experimentate erau durerile (nevralgie, dureri musculare), pentru 5% dintre persoanele analizate, şi dificultăţile respiratorii, pentru 3,5% dintre cazuri.

Acestea au fost urmate de hiperlipidemie (concentraţia lipidelor din sânge) sau hipertensiune, indispoziţie sau stare de mare oboseală, anxietate şi probleme intestinale.

Peste 23% dintre persoanele infectate au mers să primească îngrijiri medicale la cel puţin o lună după infectare, pentru cel puţin una dintre problemele de sănătate analizate.

Citește și: Direcţia de Paşapoarte. Precizări importante privind documentele de călătorie

Cazurile de COVID-19 cele mai grave prezentau cele mai mari probabilităţi pentru a genera astfel de probleme: aproape 50% dintre persoanele spitalizate din cauza noului coronavirus au experimentat cel puţin una dintre aceste probleme de sănătate, comparativ cu 27% dintre cazurile de COVID-19 simptomatice (fără spitalizare) şi cu 19% în rândul cazurilor asimptomatice.

De altfel, 0,21% dintre persoane au declarat că au avut tinitus (țiuit în urechi) la cel puţin 30 de zile după ce au fost infectate cu COVID-19, o problemă relevată deja de alte studii.

Dintre pacienţii spitalizaţi şi externaţi, 0,45% au murit la cel puţin 30 de zile după infectare. Riscul de deces a fost pentru aceste persoane de 46 de ori mai mare decât pentru persoanele care nu erau spitalizate.

Pacienţii care au raportat deja astfel de simptome înainte de a fi diagnosticaţi cu COVID-19 au fost excluşi din studiu, potrivit Fair Health, precum şi cei care sufereau de boli care puteau să afecteze rezultatele cercetării (cancer, insuficienţă renală).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel