Vaccin NOU cu NANOPARTICULE în SUA împotriva SARS-CoV-2
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vaccin NOU cu NANOPARTICULE în SUA pentru SARS-CoV-2
Vaccin NOU cu NANOPARTICULE în SUA pentru SARS-CoV-2
Un nou vaccin cu nanoparticule aflat în dezvoltare în SUA pentru SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, a prezentat rezultate promiţătoare în ceea ce priveşte protecţia şi imunitatea, stimulând în condiţii de siguranţă producţia de anticorpi şi răspunsuri ale celulelor T antivirale la exemplare de şoareci şi macaci, conform unui nou studiu preclinic publicat luni în jurnalul Science Translational Medicine şi citat de Xinhua.

Vaccinul a generat răspunsuri imune după injectarea unei singure doze la şoareci - un obiectiv important pentru cercetători.

Cu toate că sunt necesare mai multe cercetări pentru a se stabili gradul de protecţie oferit, el reprezintă un candidat promiţător pentru obţinerea unui vaccin, deosebit de necesar şi eficient, pentru COVID-19.

Pot angajații să refuze testarea la Covid-19? Ce spune Inspecția Muncii

Echipa de cercetători, condusă de Jesse Erasmus de la Departamentul de Microbiologie al Universităţii din Washington, Statele Unite, a dezvoltat un vaccin pentru SARS-CoV-2 pe bază de ARN replicant, molecule care tind să genereze răspunsuri imune mai puternice în comparaţie cu cele de ARN mesager, utilizate în alte vaccinuri.

Vaccinul, numit repRNA-CoV2S, conţine molecule ARN replicant bazate pe secvenţe din proteina S (''spike'') a SARS-CoV-2 - care permite virusului să pătrundă în celulele umane - alături de o emulsie de nanoparticule care îmbunătăţeşte capacitatea imunogenă şi stabilitatea vaccinului.

Cercetătorii au observat că o singură doză injectată a produs cantităţi mari de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 la şoareci, iar adăugarea unei doze rapel a amplificat efectele vaccinului la rozătoarele mai în vârstă şi a generat răspunsuri imune puternice din partea celulelor T în splină şi plămâni.

Atât abordările pe bază de doză unică, cât şi cele pe bază de rapel s-au dovedit sigure şi au produs răspunsuri similare la exemplare de macac cu coadă de porc, care au durat cel puţin 70 de zile, potrivit studiului.

În plus, conform cercetării, anticorpii din organismul macacilor au neutralizat cantităţile de virus SARS-CoV-2 similare concentraţiilor observate în serul persoanelor care se recuperează după infecţie.

Cercetătorii intenţionează să înceapă dezvoltarea clinică a vaccinului sub denumirea de HDT-301. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel