Vaccin COVID-19. Decizie FINALĂ a Institutului PASTEUR
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Vine după un eșec al companiei Sanofi
Vine după un eșec al companiei Sanofi
Institutul francez Pasteur a anunţat luni că renunţă la dezvoltarea potenţialului său vaccin anti-COVID-19 aflat în stadiul cel mai avansat, după ce în faza clinică s-a demonstrat că nu este suficient de eficace pentru a combate această boală, relatează EFE.

Este vorba de un vaccin dezvoltat pe baza vaccinului împotriva rujeolei, a cărui testare pe subiecţi umani a început în august şi ale cărui rezultate preliminare au arătat că "răspunsurile imunitare sunt inferioare celor prezente la persoanele vindecate în mod natural sau observate la alte vaccinuri autorizate".

Anunţul prestigiosului laborator intervine după ce compania farmaceutică franceză Sanofi a informat că şi potenţialul său vaccin anti-COVID-19 nu a obţinut rezultatele preconizate.

Institutul Pasteur, care mizase pe dezvoltarea unui vaccin pornind de la cel împotriva rujeolei - un proiect în colaborare cu compania farmaceutică americană Merck, care a anunţat la rândul său întreruperea studiilor pentru dezvoltarea unui vaccin -, a precizat că va continua cercetările asupra altor două potenţiale vaccinuri, care se află în fază preclinică, prealabilă testării pe oameni.

Unul dintre ele, administrat pe cale nazală, este cercetat împreună cu laboratorul TheraVectys, iar al doilea se bazează pe ADN. Institutul a precizat şi că va continua studiile pentru a utiliza vaccinul împotriva rujeolei pentru a dezvolta altele împotriva unor boli infecţioase, precum febra de Lassa sau chikungunya.

Citește și Vaccinuri COVID-19. UE nu este mulțumită. O ultimă SOLICITARE

Institutul Pasteur a reamintit că de-a lungul anului 2020 a lansat o sută de programe menite să combată boala COVID-19, la care au participat peste 450 de oameni de ştiinţă, mobilizând jumătate din resursele sale. Şi a precizat că în faţa apariţiei altor variante virale, această mobilizare colectivă va fi întărită în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...

Inflația României, cea mai mare din UE și în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...


pixel