Vaccin anti-covid. Expert indian: E nevoie de patru, chiar CINCI ANI
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un proces complicat
Un proces complicat
Directorul executiv al unuia dinre cei mai mai dezvoltatori și producători de vaccinuri din lume, Serum Institute, din India, Adar Poonawalla, consideră că până cel puțin în anul 2024 omenirea va înregistra un deficit acut de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

”Va fi nevoie de patru, dacă nu chiar cinci ani înainte ca toți locuitorii acestei planete că primească vaccinul”, a prognozat Poonawalla, într-un interviu pentru Financial Times. Potrivit estimărilor sale, pentru vaccinarea tuturor oamenilor de pe Terra va fi nevoie de 15 miliarde de doze de vaccin. 

”Eu știu că lumea își dorește să fie optimistă în privința șanselor de a obține vaccinuri eficiente și de a se începe vaccinarea în masă. Dar eu nu am avut să existe vreo firmă, vreo companie, care să se apropie măcar de un prag cât de cât încurajator”, a adăugat expertul. 

El spune că, în prezent, companiile producătoare de vaccinuri avansează scenarii ușor suprarealiste, prezentând în culori mult prea frumoase capacitățile lor de fabricare. 

Citește și Guvernul a HOTĂRÂT! STAREA DE ALERTĂ a fost prelungită

La dezvoltarea unui vaccin împotriva covid-19, Serum Institute colaborează cu cinci companii farmaceutice internaționale, inclusiv cu AstraZeneca și Novavax. Întreprinderea intenționează să producă 1 miliard de doze de vaccin, din care jumătate va fi destinată locuitorilor Indiei. 

Financial Times menționează, în context, că în India se testează trei vaccinuri împotriva noului virus. Astfel, companiile Bharat Biotech și Zydus Cadila sunt deja în etapa a doua de testare a vaccinurilor lor Covaxin și ZycovD. Serum Institute a demarat faza secundă de testare în 17 centre medicale. Se pregătește intrarea în ultima etapă, a treia, pe 1600 de persoane, a vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel