Vaccin anti-covid. Australia, decizie IMPORTANTĂ. Ce și-a propus
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Un efort care înseamnă peste 1 miliard de euro
Un efort care înseamnă peste 1 miliard de euro
Australia va produce şi va distribui, la începutul anului 2021, 84,8 milioane de doze ale vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, dacă acesta se va dovedi eficient, în baza unui acord de peste un miliard de dolari anunţat luni cu două companii farmaceutice, potrivit EFE.

Acordul, estimat la 1,240 de miliarde de dolari (1,048 miliarde de euro), va permite companiei australiene CSL să fabrice o mare parte din dozele de vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford şi de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, alături de vaccinurile la care lucrează Universitatea din Queensland (Australia).

Australienii "vor avea acces timpuriu la 3,8 milioane de vaccinuri ale Universităţii Oxford în ianuarie şi februarie 2021", a informat premierul australian, Scott Morrison, într-un comunicat.

Dezvoltarea vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva noului coronavirus se află în prezent în faza 3 de testare, în timp ce vaccinul dezvoltat de Universitatea din Queensland a demonstrat deja că funcţionează pe animale în testele preclinice.

Citește și Chinezii și-au expus VACCINURILE împotriva COVID-19

Premierul Morrison a precizat că vaccinurile trebuie să fie sigure, eficiente şi să îndeplinească toate condiţiile sanitare, înainte de a fi distribuite în rândul populaţiei australiene de 25 de milioane de locuitori, deşi vaccinarea anti COVID-19 nu va fi obligatorie.

Anunţul intervine într-un moment în care Australia se confruntă cu un al doilea val de epidemie cu epicentrul la Melbourne, un focar care a izbucnit la sfârşitul lunii iunie când se pare că au fost încălcate restricţiile de carantină pentru călătorii veniţi din străinătate. Australia a înregistrat de la începutul pandemiei circa 26.300 cazuri de COVID-19 şi 762 de decese, majoritatea la Melbourne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel