Unul dintre cele mai modeste metale, pe cale să devină vedeta epocii
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Zincul devine vedeta momentului
Zincul devine vedeta momentului
Un metal modest, cunoscut mai mult pentru galvanizarea oțelului, este pe cale să devină vedetă și facă un pas uriaș către o piață de 30 de miliarde de dolari.

Piața bateriilor, pentru că despre ea este vorba, este una în permanentă expansiune, de la cele care vor acoperi o largă rețea în care se va acumula energia solară dar și cea eoliană la bateriile pentru autovehicule sau cele pe care le folosim la telecomanda televizorului.

Autoritățile americane au lansat o provocare la care au răspuns peste 60 de companii, pentru a găsi cea mai inovativă idee pentru a putea înmagazina cât mai multă energie. Cei care au câștigat această competiție este un start-up din Canada care propune acumulatorii din zinc.

Căștile AirPods ar putea deveni istorie. Noi reguli UE

Canadienii spun că sistemul baterilor construite în jurul zincului este mai sigur, nu ia foc pecum bateriile cu sistemul litiu-ion. Noile baterii vor funcționa mai multă vreme, vor fi mai ieftine iar materialul din care sunt făcute este mult mai răspândit în natură.

Statul New York, cel care a avut inițiativa concursului de idei, a pus deja la bătaie 2,55 de milioane de dolari pentru acest proiect în timp ce Canada și Indonezia au propriile lor proiecte pentur bateriile cu zinc.

Zinc8, start-up-ul din Canada, a câștigat un contract pe 3 ani cu Autoritatea pentru Energie a Statului New York, în vederea dezvoltării noilor baterii pe bază de zinc. Compania va trebui să construiască, în prima fază a testului, acumulatori care să poată susțiune cu energie o clădire administratică sau un campus universitar timp de 8 ore, la prețul de 250$ pe kilowatt oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel