UNICREDIT dublează salariul noului său șef. O sumă FABULOASĂ
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Noul director general al UniCredit SpA, Andrea Orcel, va primi anual până la 7,5 milioane de euro (nouă milioane de dolari), pe baza salariului său fix şi a compensaţiei variabile, arată documentele postate pe site-ul grupului bancar italian.

Orcel, în vârstă de 57 de ani, a plecat în 2018 de la grupul elveţian UBS AG, unde era şef al diviziei de investiţii, pentru a prelua conducerea băncii spaniole Santander. Aceasta şi-a retras oferta pentru postul de director general, ceea ce l-a determinat pe Orcel să ceară despăgubiri de 112 milioane de euro. Audierile în acest caz au fost amânate până pe 7 aprilie, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19).

De la UniCredit, Orcel va primi un salariu anual fix de 2,50 milioane de euro, alături de o compensaţie variabilă, de aproximativ cinci milioane de euro, în acţiuni, conform documentelor prezentate înaintea reuniunii anuale a UniCredit, transmite Agerpres.

Pentru 2021, compensaţia variabilă, care în mod obişnuit este bazată pe performanţă, nu va depinde de aceasta, a precizat UniCredit. Banca a confirmat că Andrea Orcel nu va primi nicio recompensă pentru plăţile pe care era îndreptăţit să le primească de la fostul său angajator, UBS AG, dar la care a renunţat.

Citește și: Concluziile ANPC privind contractele incorecte de energie. ANRE a dat amenzi

Fostul director general al UniCredit Jean Pierre Mustier, care a demisionat în februarie, şi-a redus plata fixă cu 40%, la 1,2 milioane de euro, când a venit la banca italiană, în 2016. Anul trecut, Mustier şi-a redus salariul cu un sfert, din cauza crizei provocate de pandemie, şi a renunţat la compensaţia variabilă, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Respectând o solicitare venită din partea organismelor de reglementare, care au cerut băncilor să dea dovadă de o moderaţie "extremă" când vine vorba de compensaţii în contextul pandemiei, suma alocată de UniCredit pentru plata bonusurilor celor 1.063 de manageri de top a fost redusă până la 65 milioane de euro, de la 122 milioane de euro în 2019. UniCredit a precizat că senior executivii vor suferi o reducere şi mai importantă a bonusurilor.

Anunţul celor de la UniCredit reprezintă o continuare a unei tendinţe înregistrate la nivelul Europei, privind plăţi mai mici decât cele normale pentru bancheri, după un an turbulent marcat de pandemia de coronavirus. Deutsche Bank AG a fost nevoită să îşi revizuiască planurile cu privire la bonusuri după ce Banca Centrală Europeană a ridicat unele obiecţii faţă de nivelul ridicat al recompenselor.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel