Ungaria spune că George Soros a finanțat raportul Comisiei Europene
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
George Soros
George Soros
Ministrul ungar al justiţiei a numit raportul Comisiei Europene privind statul de drept în 2020, unul absurd şi nefondat.

”Raportul Comisiei Europene privind statul de drept în 2020, publicat astăzi, este absurd şi nefondat, astfel că nu poate servi drept bază pentru nicio dezbatere privind statul de drept în Uniunea Europeană”, scrie Judit Varga, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook. ”Conceptul şi metodologia raportului sunt greşite, sursele sunt unele neechitabile, iar conţinutul, nefondat”, a adăugat oficialul citat de MTI.

”Este inacceptabil faptul că raportul a fost scris, de fapt, de organizaţii care fac parte dintr-o reţea internaţională care duc o campanie politică coordonată împotriva Ungariei şi care este finanţată central”, a spus Judit Varga. Ministrul a subliniat faptul că din cele 12 organizaţiile neguvernamentale care au întocmit raportul, 11 au primit, în ultimii ani, sprijin financiar de la Fundaţia pentru o Societate Deschisă, afiliată lui George Soros.

Judit Varga a subliniat că Ungaria este unul dintre puţinele state membre în care în mass media, în dezbaterile ideologice şi în opinia publică există pluralism adevărat. Spre deosebire de mass-media din Europa de Vest, dominată în mare parte de canalele de presă de stânga şi liberale, în Ungaria la public ajung şi opinii conservatoare şi creştin-democrate, a adăugat ministrul.

George Soros: UE ar putea să nu supravieţuiască provocărilor

Constituţia şi sistemul de stat din Ungaria se bazează pe statul de drept, iar protejarea identităţii constituţionale a Ungariei este de datoria tuturor organelor de stat, a continuat Varga.

”O analiză obiectivă şi imparţială a tuturor informaţiilor de încredere cu privire la situaţia din Ungaria nu poate conduce decât la concluzia că valorile fundamentale ale Uniunii Europene sunt respectate în Ungaria şi că există stat de drept”, a rezumat ministrul, în postarea sa de pe Facebook.

Deşi în multe dintre statele membre ale UE, statul de drept se bucură de protecţie prin legislaţie strictă, provocările cu care se confruntă libertatea presei şi a justiţiei reprezintă, în multe ţări, un pericol grav pentru respectarea normelor democratice, a spus Vera Jourová, vicepreşedintele responsabil pentru valori şi transparenţă al Comisiei Europene, la Bruxelles, atunci când a prezentat primul raport cu privire la statul de drept, realizat de organizaţia din care face parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel