Ungaria agită apele în UE. Ce a mai născocit guvernul Orban
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Iniţiativa Minority Safepack are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale ce
Iniţiativa Minority Safepack are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale celor din regiunile înconjurătoare.
Ungaria trebuie să susţină în continuare "minorităţile naţionale indigene" din Europa, a subliniat miercuri şeful comisiei parlamentare pentru coeziune naţională din Ungaria, transmite MTI.

Parlamentul ungar dezbate miercuri o rezoluţie privind alăturarea Ungariei la o mişcare de solidaritate în sprijinul iniţiativei cetăţeneşti europene cunoscută ca Minority SafePack, a menţionat Karoly Panczel, reprezentant al partidului de guvernământ Fidesz.

Iniţiativa Minority Safepack are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale celor din regiunile înconjurătoare.

Citește și: Infirmiera care a inventat o nouă tehnică. Vom avea cu 15% mai multe vaccinuri
Comisia Europeană (CE) a respins iniţiativa, în pofida faptului că în favoarea ei au fost colectate 1,1 milioane de semnături în 11 ţări, a amintit politicianul ungar.

Comitetul cetăţenesc ce susţine Minority Safepack a recurs la Tribunalul UE pentru anularea deciziei CE cu privire la această iniţiativă, notează Agerpres.

Iniţiativa cetăţenească europeană (ICE) a intrat în vigoare la 1 aprilie 2012, constituind un mijloc prin care cetăţenii europeni pot influenţa mai mult agenda europeană. Ea este instrumentul prin care cel puţin un milion de cetăţeni din întreaga Europă îşi pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importantă pentru ei şi pot solicita Comisiei Europene să ia măsuri în acest sens.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel