Unde fugi în vacanță în septembrie. Plaje ascunse din Creta
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Balos
Balos
Să pleci în vacanță înseptembrie poate nu este cea mai proastă idee, în condițiile în care cam toată lumea și-a terminat concediile iar copiis-au întors la școală. Este un bun moment în care mai poți gusta o prelungire a verii îmblânzite de venirea toamnei cât și liniștea rămasă în urma turiștilor care acum s-au întors la activitățile lor cotidiene. 

Un loc în care merită să mergem în luna septembrieeste Creta. Insula are câteva plaje secrete, demne de atenția noastră.

Elafonisi

Este ascunsă într-un colț din sud-vestul Cretei dar să nu vă faceți iluzii că veți avea această plajă numai pentru voi. Plaja lagunei este cunosută celot care vin pe insulă frecvent și devine aglomerată la sfârșiturile de săptămână din timpul verii.

Se pot închiria șezlonguri și umbrele, nisipul este roz pastel datorită cochiliilor care se fărâmă sub valuri. Apa este puâin adâncă și de culoarea acuamarinului, perfectă pentru familiile cu copii.

Falassarna

În primă insanță, scurtul drum șerpuitor până la Falassarna, poate părea un lucru neinspirat, cu vederea la mare blocată de serele așezate de-a lungul livezilor de măslini. Dar când ajungeți la această largă plajă, totul este justificat.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje din Creta, cu o mulțime de spațiu pentru vă așeza propsopul, apa extraordinar de limpede și priveliștile nesfârșite. O mână de taverne și vile de închiriat sunt așezate pe dealul înclinat în spatele plajei. În timp ce valurile care vin libere de pe Mediterana ar putea să nu fie ideale pentru familii, windsurferii sunt în elementul lor aici și toată lumea apreciază faimoasele apusuri de soare Falassarna, când soarele arzător se topește portocaliu încet într-o mare incredibilă.

Preveli

La punctul de întâlnire dintre râul Megalopotamos și Marea Libană, Preveli este o mică și drăguță plajă. Se află între stâncile Cheile Kourtaliotiko, malul râului și o mică juglă luxuriantă cu palmieri înalți.

Singura problemă cu această plajă este drumul care asigură accesul. Acesta este o potecă abruptă care pune la încercare genunchii și copsele atât la coborâre cât și la urcare.

Plaja Preveli este celebrp nu numai pentru nisipul alb orbitor și apa cristalină, perfectă pentru snorkeling, cât și mănăsitea cu aceelași nume.

Aici nu găsim nimic altceva decât niște snak bar-uri de vară și o mică tavernă lângă parcare.

Balos

S-ar pute să recunoașteți Balos din numeroasele cu această plajă din broșurile turistice despre Creta. Aceasto plajă de un alb impecabil, cu apele turcoaz și un decor sălbatic se află în peninsula Gramvousa.

Și la această plajă ca să ajungi este o mică provocare. Accesul la dealurile mărunte, plaja perfectă și apa ca de crista, este destul de dificil, însă accest lucru nu îi descurajează pe cei obișnuiți cu acest loc și care se încumetă să meargă pe un drum de pământ presărat cu bolovani și nici pentru cei care ajung pe mare la bordul bărcilor pentru a petrece câteva prețioase ore pe această minunată plajă.

Dacă vă hotărâți să petreceți o zi aici, trebuie să vă luați mâncare și apă la pachet deoarece aici nu există nimic de unde să cumpărați ceva.

Delta Siretului – un paradis verde „inventat” de... o afacere de succes: ZagaZaga Resort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel