Unde a DISPĂRUT meteoritul de la Tunguska? Mister descifrat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
S-a găsit explicația cea mai plauzibilă
S-a găsit explicația cea mai plauzibilă
Există o ipoteză extrem de ciudată legată de motivul pentru care nimeni, de mai bine de o sută de ani, nu poate găsi craterul provocat, în regiunea siberiană Tunguska, de prăbușirea misteriosului oaspete din Univers.

În zorii zilei de 30 iunie 1908, un oarecare obiect a aterizat cu un zgomot asurzitor în Siberia. Rezultatul: 2150 de kilometri pătrați de pădure, adică aproximativ 80.000 de copaci, s-au transformat în mormane de de așchii și resturi carbonizate. Așa a fost descris, până acum, fenomenul Tunguska. 

Martorii evenimentului au povestit cum o sferă strălucitoare a traversat cerul cu o viteză incredibilă, provocând un fel de cutremur în urma căruia geamurile caselor s-au făcut praf, iar obiectele din case au luat-o razna. Dar dacă a căzut ceva din cer, unde este craterul, care, după vuietul generat de obiectul spațial, ar fi trebuit să fie de proporții impresionante? 

Deși respectivul crater nu a fost descoperit niciodată, oamenii de știință încă mai caută fragmente de minereu ale acelui misterios bolid spațial. Dar dacă nu a fost un meteorit? Ci un asteroit compus cu precădere din fier care a intrat în atmosfera Pământului sub un unghi relativ mic și care, după aceea, s-a pierdut din nou în spațiu? 

Numai așa s-ar explica efectul devastator. ”Am analizat condițiile trecerii prin atmosferă a unor asteorizi cu diametrul de 100, 100 și 50 de metri, compuși din trei tipuri de materiale - fier, piatră și gheață - și care se apropie de Terra până undeva la 10, poate 15 kilometri”, au relatat autorii noii teorii, în special astronomul Daniil Hrennikov de la Universitatea din Siberia. 

Citește și Secretul diamantelor din Siberia. Cum au ajuns acolo

”Rezultatele studiului au confirmat ideea noastră care oferă o explicație coerentă pentru fenomenul Tunguska. De aceea, confirmăm că incidentul din Tunguska a fost provocat de un asteroid de fier care a doar a trecut prin atmosfera Pământului, după care s-a întors pe orbita circumsolară”, a subliniat expertul rus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel