Un vis împlinit, la ieșirea din comunism: Hotel Gabriela, la Vișeu de Sus
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Hotelul Gabriela este localizat în Maramureșul istoric
Hotelul Gabriela este localizat în Maramureșul istoric
  • Hotelul Gabriela este localizat în Maramureșul istoric
Spiritul antreprenorial exista la românii gospodari și înainte de 1990, dar regimul politic nu i-a dat șansa să se dezvolte. Imediat după ieșirea din comunism, cei care și-au dorit să dezvolte afaceri de succes s-au orientat greu pe o piață în formare, însă unii dintre pionierii businessului românesc au reușit să rămână performanți și să se dezvolte continuu, mai ales pentru că au înțeles nevoile zonei în care și-au lansat afacerea. Pentru toți, cel mai important lucru a fost sprijinul financiar din partea unei bănci, pentru investițiile absolut necesare. Povestea hotelului Gabriela, de la Vișeu de Sus, este una de succes, tocmai pentru că a avut, de la început, toate ingredientele necesare lansării și dezvoltării în corelație cu nevoile pieței. Călina Ciolpan, administratorul SC DARKNESS SRL – Hotel Gabriela – povestește cum a reușit să construiască o afacere de succes, imediat după 1990.

Când ați început afacerea și ce așteptări aveați?

Călina Ciolpan: Înființată în anul 1994 societatea DARKNESS SRL a început activitatea în iarna aceluiași an, având ca obiect de activitate comerțul în regim en gross și cu amănuntul. La acel moment ne doream să vindem cât mai mult, să sporim activitatea companiei și să ne putem dezvolta, astfel încât să construim primul hotel postdecembrist din orașul Vișeu de Sus, Maramureș.

Care a fost cea mai bună perioadă de dezvoltare?

Călina Ciolpan: În primăvara anului 2003 am avut privilegiul de a cunoaște o echipă de profesioniști din partea Casei de Economii și Consemnațiuni, azi CEC Bank, care au înțeles perfect planul nostru de afaceri și ne-au sprijinit atât moral, cât și financiar, pentru a ne putea vedea visul împlinit: Hotel Gabriela.

Cum a contribuit ajutorul de la CEC BANK la dezvoltarea firmei? Ce investiții ați făcut?

Călina Ciolpan: Prin finanțările obținute din partea CEC BANK am reușit să realizăm un corp de hotel nou, format din 51 de camere, la nivel de 3 stele, un centru SPA cu piscină interioară la cele mai înalte standarde, trei săli de evenimente, restaurant și sala de conferință dotată multimedia, cu tot ceea ce este necesar, care găzduiesc zilnic, în sezon, circa 1000 de persoane.

Cu ce număr de angajați ați început și câți aveți în prezent?

Călina Ciolpan: La începutul activității noastre, societatea a avut cinci angajați, însă, datorită dezvoltării și a cerințelor tot mai mari pentru servicii, am reușit ca astăzi să avem în echipa noastră nu mai puțin de 50 de angajați cu vechime cuprinsă între minimum trei și 20 de ani.

Ce planuri de viitor aveți?

Călina Ciolpan: Din experiența celor 25 de ani pe care îi avem în piața economică, noi considerăm, în acest moment, că este foarte important să asigurăm mentenanța activității noastre la cele mai înalte standarde și cerințe și, bineînțeles, dezvoltarea va veni de la sine.

Hotelul Gabriela este situat în Maramureșul Istoric, în orașul Vișeu de Sus, pe DN 18, departe de vacarmul centrului urban aglomerat. Proprietarii au avut grijă, de la început, să le ofere oaspeților confortul și dotarea unui hotel elegant, dar și intimitatea pe care vizitatorii și-o doresc atunci când sunt în vacanță sau în deplasările pentru business. Conceptul a pornit de la ideea de a oferi căldura și eleganța locuinței proprii, astfel încât să poată satisface și cele mai drastice exigențe. Inițiatorii acestui concept de succes pe piața din România au mizat pe ospitalitatea specifică locului, pe bucătăria bogată și diversificată, pe amabilitatea, promptitudinea și calitatea serviciilor pe care le oferă – ingredientele unei „rețete” perfecte în această industrie, la care au adăugat, prin investiții importante, o terasă care a devenit locul preferat al ce care vor să organizeze evenimente într-o zonă cu un peisaj de basm, dar și o piscină acoperită și o zonă de SPA, pentru relaxare. Astăzi, hotelul Gabriela este unul dintre cele care se pot lăuda cu atingerea gradului maxim de ocupare, în sezon, și cu un număr impresionant de evenimente organizate în această zonă minunată a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel