Un tablou de Basquiat, vândut cu 93,1 milioane de dolari
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
"In This Case" reia două teme dominante ale picturii lui Basquiat, anatomia şi reprezentarea personajelor afro-americane.
"In This Case" reia două teme dominante ale picturii lui Basquiat, anatomia şi reprezentarea personajelor afro-americane.
Tabloul intitulat "In This Case" al artistului Jean-Michel Basquiat a fost cumpărat, marţi, cu 93,1 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate la New York de casa Christie's, fiind al doilea cel mai ridicat preţ pentru o lucrare realizată de pictorul newyorkez. Tabloul a fost adjudecat la un preț aproape dublu față de estimarea inițială casei Christie's, de 50 de milioane de dolari.

Acest tablou, de 1,98 de metri pe 1,87 metri, pictat în 1983 şi reprezentând un craniu pe fundal roşu, a fost adjudecat contra sumei de 81 de milioane de dolari - 93,1 milioane, cu taxe şi comisioane.

O altă lucrare înfăţişând un craniu, purtând numele "Untitled", deţine recordul de valoare pentru un tablou de Basquiat (1960-1988), fiind vândută pentru suma de 110,5 milioane de dolari la Sotheby's New York în mai 2017, relatează Agerpres.

Citește și: Cum vor arăta noile tramvaie din Capitală care vor fi livrate de Astra Arad

"In This Case" reia două teme dominante ale picturii lui Basquiat, anatomia şi reprezentarea personajelor afro-americane.

Semn al schimbării statutului lui Basquiat, inclus în prezent în panteonul picturii, aceeaşi pânză s-a vândut în noiembrie 2002 cu doar 999.500 de dolari.

"In This Case", care s-a aflat din 2007 în proprietatea unui colecţionar privat rămas anonim, a fost prezentat public pentru ultima dată în cadrul unei expoziţii organizate de Fundaţia Louis Vuitton, la Paris, în 2018-2019.

Cu excepţia lui Basquiat, pictorii afro-americani au fost mult timp subestimaţi de colecţionari şi subreprezentaţi în muzee.

Artiştii adoptaţi de New York Nina Chanel Abney (990.000 de dolari), Jordan Casteel (687.500) şi Rashid Johnson (1,95 million), dar şi britanica Lynette Yiadom-Boakye (1,95 milioane) şi artistul plastic ghanez El Anatsui (1,95 milioane) au stabilit noi recorduri la această licitaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel