Un sat francez i-a zis lui Elon Musk un categoric ”NON”
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Domurile care protejează antenele de satelit
Domurile care protejează antenele de satelit
Un sat francez din Normandia, Saint-Senier-de-Beuvron, care are o populație de 350 de locuitori, l-au refuzat pe Elon Musk.

Oamenii au decis că nu au nevoie de antenele de internet pe care Musk voia să le instaleze în zona satului, zntene care ar fi urmat să deservească sateliții Satlink. 

Pentru ca rețeaua de sateliți Sarlink să poată funcționa are nevoie de antene care să fie instalate peste tot în lume.

"Acest proiect este total nou. Nu avem nicio idee despre impactul acestor semnale", a spus Noemie Brault, un viceprimar al satului, în vârstă de 34 de ani, la doar 20 de kilometri de maiestuosul Mont Saint- Abația Michel de pe Canalul Mânecii.

„Ca măsură de precauție, consiliul municipal a spus nu”, a explicat ea.

Musk, fondatorul SpaceX și producătorul de mașini electrice Tesla, intenționează să desfășoare mii de sateliți pentru a oferi internet rapid pentru zone îndepărtate oriunde în lume.

Este o bătălie cu mize mari pe care o duce împreună cu colegul său miliardar Jeff Bezos de la Amazon, precum și cu start-up-ul OneWeb din Londra.

Antenele de la sol vor capta semnalele și le vor retransmite către terminalele individuale ale utilizatorului conectat prin cablu.

Musk obținuse deja aprobarea de la autoritatea de reglementare franceză pentru a instala nouă ”radome” - sfere înalte de trei metri care protejează antenele - în Saint-Senier, unul dintre cele patru locații planificate pentru Franța.

Internetul lui Elon Musk, în România din 2022. Cât va costa

În decembrie, Saint-Senier a emis un decret pentru a bloca construcțiile pe teren.

Însă refuzul s-a bazat pe un punct de vedere tehnic, iar contractantul, Sipartech, a declarat pentru AFP că intenționează să-și completeze cererea, pe care consiliul probabil nu va putea să o blocheze.

”Asta ne îngrijorează pentru că nu avem studii de impact” cu privire la eventualele efecte ale semnalelor asupra sănătății oamenilor sau animalelor, a spus Brault, ea însăși fermieră.

”Și când auzi că vrea să implanteze un cip în creierul oamenilor, este înspăimântător”, a spus ea, referindu-se la proiectul Neuralink al lui Musk.

Francois Dufour, membru al consiliului Verzilor și fermier pensionar, a spus că el crede că locuitorii au motive să se îngrijoreze.

”Riscurile provocate de undele electromagnetice sunt ceva ce am văzut deja la liniile electrice de înaltă tensiune, care au deranjat mulți fermieri din zonă”, a spus el.

În plus, ”rețelele sociale, internetul, există deja - de ce trebuie să mergem să căutăm internetul pe lună?” el a adăugat Francois Dufour.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel