Un RĂZBOI între Rusia și NATO poate izbucni PESTE DRUM de România
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dacă alte locuri sunt mai îndepărtate, acesta este chiar peste drum
Dacă alte locuri sunt mai îndepărtate, acesta este chiar peste drum
Despre locul unde, mai devreme sau mai târziu, ar putea izbucni un război între Rusia și NATO, vezi Statele Unite, circulă, în ultimul timp, tot felul de speculații. Unii susțin că viitorul teatru de operațiuni militare ar putea deveni Polonia, alții vorbesc despre enclava rusă Kaliningrad. Sau Norvegia, acolo unde americanii au deplasat deja avioane de luptă strategice, inclusiv bombardiere grele.

Nu este exclusă și zona Arcticii, regiune ce ascunde imense rezerve de resurse energetice, în special petrol și gaze naturale, zăcăminte greu accesibile, pentru a căror exploatare este nevoie de echipamente și tehnologii speciale, pe care nu multe țări le dețin. 

Din multe puncte de vedere, aceste previziuni sau speculații, cum doriți să le numiți, au și un profund caracter declarativ, menite să mențină o anumită stare de spirit dar, în primul rând, să justifice cheltuielile tot mai mari ale industriilor apărării din marile puteri militare, dar și creșterea bugetelor de apărare. 

Oricum ar fi, toate aceste locuri unde ar putea izbucni un conflict armat deschis între Rusia și țările Occidentului sunt situate nu departe de România. Dar ultima prognoză în acest sens dă chiar fiori. 

Citește și Declarație ȘOC! Expert rus: Va fi ULTIMUL RĂZBOI din istoria omenirii

Șeful Universității Americane din Moscova, Eduard Lozanski, este de părere că un război între Rusia și NATO poate izbucni în Ucraina. ”Creșterea stării de tensiune între Kiev și Moscova ar putea conduce la un rezultat de care ne temem cu toții - o confruntare armată directă între Rusia, Statele Unite și NATO, cu consecințe dintre cele mai imprevizibile”, spune analistul. 

El crede că un astfel de scenariu este cu atât mai plauzibil pe fondul intereselor americane în Ucraina, țară considerată poate cel mai important instrument al Washingtonului în eforturile lui de a pedepsi Rusia pentru nenorocirile pe care le provoacă în lume, dar și de a descuraja Kremlinul de a merge mai departe pe acest drum distructiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel