Un pachebot scăpat de sub control, la un pas să provoace un dezastru în Veneția VIDEO
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Pachebotul MSC Opera
Pachebotul MSC Opera
O navă mare de croazieră, scăpată de sub control la sosirea sa la Veneţia, a provocat panică duminică, ciocnind un chei, iar apoi un vas turistic, înainte de a fi amarată, într-un incident soldat cu patru răniţi uşor, din cauza unei pene la motor, informează AFP şi Reuters, citând autorităţi portuare. 

Imagini video ale unor amatori postate pe Twitter arată turişti pe ţărm fugind în faţa navei MSC Opera, care râcâie cheiul în toată lungimea lui, în vuietul motoarelor, iar apoi ciocneşte un vas turistic. 

Potrivit autorităţilor portuare, accidentul, survenit la San Basilio-Zattere , pe canalul Giudecca, s-a soldat cu patru răniţi uşor la bordul vasului turistic River Countess ciocnit de MSC Opera. Naţionalitatea lor nu este cunoscută pentru moment. 

MSC Opera a suferit o pană de electricitate în mai 2011 în cursul unei croaziere în Marea Baltică şi a trebuit să debarce cei 1.800 de pasageri aflaţi la bord la Stockholm în loc să-şi continue călătoria spre Sankt-Petersburg. 

"Nava MSC a avut o pană de motor, care a fost semnalată imediat căpitanului", a declarat presei italiene Davide Calderan, responsabil al companiei de remorchere însărcinate să însoţească nava până la locul său de la chei. Motorul se blocase, iar viteza navei creştea, a spus el. 

Imaginile tragediei de la Budapesta. 7 morți și 19 dispăruți în naufragiul de pe Dunăre Galerie foto

Cele două remorchere, care conduceau nava în canal, au încercat să o încetinească, dar unul din lanţurile care le legau de nava uriaşă a sărit din cauza presiunii, a precizat Calderan. 

Accidentul readuce în atenţie controversele care agită Veneţia în legătură cu prejudiciile aduse locului - oraşul portuar şi laguna sa fiind înscrise în patrimoniul UNESCO - şi fragilului său ecosistem de către enormele nave de croazieră care navighează extrem de aproape de mal. 

Pacheboturile sunt acuzate de apărătorii mediului de erodarea fundaţiilor în acest oraş inundat frecvent. 

"Ceea ce s-a petrecut în portul Veneţiei este o confirmare a ceea ce noi spunem de un timp", a comentat pe Twitter ministrul italian al mediului, Sergio Costa. "Pacheboturile de croazieră nu trebuie să navigheze de-a lungul canalului Giudecca. Noi lucrăm la deplasarea acestora de câteva luni şi suntem aproape de soluţie". 

Autorităţile portuare au indicat că lucrează la deblocarea canalului. 

"Dar începând de mâine trebuie să ne mişcăm, toţi împreună şi cât mai rapid posibil, pentru a rezolva problema traficului navelor de croazieră", a reacţionat Pino Musolino de la Autoritattea portuară din nordul Mării Adriatice. 

Construit în urmă cu 15 ani de Şantierele Atlanticului (Naval Group) în Franţa şi operat de compania de croazieră MSC Cruises, vasul MSC Opera poate transporta 2.679 pasageri. El este dotat cu un teatru, o sală de bal şi un parc acvatic pentru copii. 

MSC Cruises, fondată în Italia în 1960, este o companie internaţională care îşi are sediul la Geneva, în Elveţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel