Un nou proiect de fuziune în sectorul bancar
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
S-ar crea o nouă entitate bancară de amploare
S-ar crea o nouă entitate bancară de amploare
Băncile spaniole Unicaja și Liberbank ar putea convoca, în zilele următoare, consiliile lor administrative pentru lansarea negocierilor oficiale în vederea unei fuziuni, au anunțat surse familiarizate cu acest dosar.

Cele două entități au anunțat anterior angajarea de discuții preliminare privind o eventuală apropiere, confirmând, astfel, o informație furnizată anterior de agenția Reuters. 

În cazul în care proiectul prinde viață, viitoarea structură va deveni a cincea bancă a Spaniei, cu active în valoare de peste 100 miliarde de euro și o capitalizare bursieră cumulată de circa 1,7 miliarde de euro, potrivit datelor Refinitiv. 

Consiliul de administrație al Unicaja nu a luat nici o decizie după discuțiile preliminare. Reprezentanții Liberbank nu au putut fi contactați de jurnaliști. Oricum, vestea a avut impact la Bursa din Madrid, unde acțiunile Unicaja și Liberbank au crescut cu 12% și, respectiv, 14%.

Citește și Amendă de 920 milioane dolari. A manipulat piața, acum plătește

Sectorul bancar spaniol este angajat într-o mișcare de consolidare, în condițiile în care băncile europene, deja confruntate de mai mulți ani cu rate a dobânzilor extrem de coborâte, trebuie să facă inclusiv pericolului unei deteriorări a bilanțurilor lor pe fondul crizei provocate de noul coronavirus, care a fragilizat situația clienților lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel