Un miliard de vaccinuri de la G7. ONU: Un pas foarte mic
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
'Ceea ce lumea avea nevoie de la G7 era un plan de vaccinare a lumii. Iar ceea ce am primit a fost un plan de vaccinare a aproximativ 10% din populaţia ţărilor cu venituri mici şi medii, poate într-un an de acum încolo sau până în a doua jumătate a anului
'Ceea ce lumea avea nevoie de la G7 era un plan de vaccinare a lumii. Iar ceea ce am primit a fost un plan de vaccinare a aproximativ 10% din populaţia ţărilor cu venituri mici şi medii, poate într-un an de acum încolo sau până în a doua jumătate a anului viitor'.
Coordonatorul ONU pentru ajutor de urgenţă, Mark Lowcock, a criticat grupul G7 pentru eşecul de a veni cu un plan de vaccinare a populaţiei globului împotriva COVID-19, responsabilul calificând drept un 'pas mic' angajamentul celor mai bogate şapte state de a distribui un miliard de doze până la sfârşitul anului viitor.

'Aceste ajutoare sporadice, caritabile, la scară mică, de la ţările bogate către ţările sărace nu reprezintă un plan serios şi nu vor pune capăt pandemiei', a declarat Lowcock, care va pleca din funcţie vineri. 'G7, în esenţă, a eşuat complet în a arăta urgenţa necesară', a adăugat responsabilul ONU, citat de Agerpres.

Liderii Statelor Unite, Japoniei, Germaniei, Marii Britanii, Franţei, Italiei şi Canadei s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute în Cornwall, sudul Angliei, context în care au convenit să lucreze împreună cu sectorul privat, cu grupul G20 şi cu alte state pentru a creşte contribuţiile în vaccinuri în lunile următoare.

'Ei au făcut un pas mic - într-o staţiune foarte, foarte plăcută din Cornwall -, dar nu ar trebui să se mintă singuri că este mai mult decât un pas mic şi că nu mai au încă foarte mult de făcut', a spus Lowcock.

Citește și: RABLA pentru AUTO se simplifică. Ce modificări aduce AFM

'Ceea ce lumea avea nevoie de la G7 era un plan de vaccinare a lumii. Iar ceea ce am primit a fost un plan de vaccinare a aproximativ 10% din populaţia ţărilor cu venituri mici şi medii, poate într-un an de acum încolo sau până în a doua jumătate a anului viitor', a adăugat el.

În mai, Fondul Monetar Internaţional a prezentat o propunere de 50 miliarde de dolari pentru a se pune capăt pandemiei prin vaccinarea a cel puţin 40% din populaţia tuturor ţărilor până la sfârşitul lui 2021 şi a cel puţin 60% până la finalul primei jumătăţi din 2022.

'Aceasta este înţelegerea secolului', a apreciat Lowcock, menţionând că G7 ar fi putut să facă mai multe pentru a oferi echipamente vitale - precum ventilatoare de oxigen, kituri de testare şi echipamente de protecţie - ţărilor care vor fi nevoite să aştepte mai mult pentru vaccinuri.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, le-a cerut vineri liderilor mondiali să acţioneze cu mai multă urgenţă, avertizând că, dacă populaţia din ţările în curs de dezvoltare nu va fi vaccinată rapid, coronavirusul va continua să sufere mutaţii şi ar putea să devină imun la vaccinuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel