Un fost președinte de bancă, condamnat la moarte
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
China nu se joacă
China nu se joacă
Fostul președinte al unei bănci cu mari probleme, Hengfeng Bank, a fost condamnat la moarte cu doi ani de amânare, sentință care a fost pronunțată de către un tribunal chinez pentru acuzația de câștiguri ilegale în sumă de 100 de milioane de dolari, scrie Bloomberg .

Jiang Xiyun a fost condamnat pentru că a mutat 108 milioane de dolari din acțiunile Hangfeng către un cont al său personal, faptă ce s-ar fi petrecut între 2008 și 2013. Fostul director a fost acuzat și pentru că a primit mită în valoare de 60 de milioane de yuani împreună cu un alt director al băncii. O condamnare la moarte cu amânare poate însemna o comutare a pedepsei la închisoare pe viață dacă persoana arată un comportament bun.

Concluzia acestui proces scot la iveală marile probleme pe care Hengfeng Bank le are și care în ultima lună a devenit clar că are nevoie de ajutorul statului pentru a fi salvată.

Banca a vândut acțiuni în valoare de 14 miliarde de dolari unui grup de investiori inclusiv Fondului Suverna cât și unei firme de stat.

Cele mai exclusiviste cărți de credit sunt încrustate cu pietre prețioase

Jiang ar fi ordonat altor persoane din bancă să distrugă dovezile ale unor tranzacții în valoare de 600 de milioane de yuani, se mai spune în sentință.

Instituția care reglementează sistemul bancar din China a spus că guvernul local din Shandong se grăbea să restructureze Hengfeng, o bancă mijlocie, care în ultimii doi ani nu a mai prezentat nicio situație financiară.

Parlamentarii chinezi au intervenit pentru a salva și restructura sistemul bancar și astfel să redea încrederea companiilor mici și mijlocii, clienții cheie pentru băncile medii.

Sectorul bancar a suferit un șoc după ce statul a preluat în forță Baoshang Bank, în luna mai a acestui an, prima naționalizare în ultimii 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel