Un ASTEROID va saluta PĂMÂNTUL de la distanță
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Asteroidul Apophis, cu un diametru estimat de 340 de metri, se estimează că va ajunge în dreptul planetei noastre pe 13 aprilie 2029. Acum, există un grad ridicat de încredere în rândul astronomilor că nu este nicio șansă ca acesta să aibă lovească Terra,
Asteroidul Apophis, cu un diametru estimat de 340 de metri, se estimează că va ajunge în dreptul planetei noastre pe 13 aprilie 2029. Acum, există un grad ridicat de încredere în rândul astronomilor că nu este nicio șansă ca acesta să aibă lovească Terra, relatează JPost.
Un asteroid va trece la o distanţă relativ mică faţă de Pământ joi, 24 septembrie, ajungând să fie mai aproape de Terra decât orbita pe care se află Luna, transmite miercuri Live Science.

Asteroidul denumit 2020 SW nu se va ciocni cu Pământul, conform Centrului pentru Studierea Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California. Dar va trece foarte aproape, la 27.000 de kilometri distanţă de planetă, conform Virtual Telescope Project.

Pentru a ne face o idee despre cât înseamnă această distanţă, trebuie să ne amintim că Luna se află la 384.000 de kilometri de Pământ. Acest lucru înseamnă că asteroidul va trece mai aproape chiar decât orbitele pe care se află sateliţii de televiziune şi cei meteorologici (aproximativ 35.888 de kilometri distanţă), semnalează EarthSky.

Oamenii de ştiinţă nu cunosc încă dimensiunile exacte ale acestui asteroid, însă estimează că ar avea între 4,4 şi 9,9 metri lungime, conform CNEOS.

Citește și ȘI VA FI HAOS! Baba Vanga, despre PANDEMIE și anul 2021

Acest asteroid de dimensiunea unei camionete sau a unei autorulote a fost descoperit abia săptămâna trecută, la 18 septembrie, de către observatorul Mount Lemmon Survey din Arizona.

Trecerea pe lângă Pământ va schimba probabil traiectoria asteroidului, iar 2020 SW nu va mai reveni în apropierea planetei noastre până cel mai probabil la 3 iunie 2029, conform Jet Propulsion Laboratory.

Asteroidul se deplasează prin spaţiu cu viteza de 27/720 km/h, sau 7,7 km/s şi nu va fi vizibil cu ochiul liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel