UEFA ar putea elimina din Champions League trei dintre cele mai puternice cluburi
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Fotbal: Oraşul Sankt Petersburg va pierde cel puţin 60 de milioane de euro fără finala Ligii Campionilor
Fotbal: Oraşul Sankt Petersburg va pierde cel puţin 60 de milioane de euro fără finala Ligii Campionilor
Real Madrid, Barcelona și Juventus, care sunt încă în Superliga Europene, ar putea fi interzise în Liga Campionilor și din celelalte competiții de club ale UEFA pentru implicarea lor în schema pusă la punct de investitori americani.

Cele trei cluburi vor face obiectul unei investigații UEFA pentru a confirma dacă a existat o „încălcare a cadrului legal al UEFA” în planurile lor de a lansa o competiție rivală Ligii Campionilor.

Deși condițiile complete ale anchetei nu sunt încă publicate, este probabil ca acestea să se concentreze asupra statutelor centrale pe care cluburile membre se așteaptă să le respecte. Un astfel de statut, intitulat „Relații interzise”, spune că „nu se pot forma combinații sau alianțe între asociațiile membre ale UEFA sau între ligile sau cluburile afiliate, direct sau indirect, la diferite asociații membre ale UEFA fără permisiunea UEFA”.

Citește și: Afacerea 'Super Liga Europei'. Explicațiile aduse de schismatici

Gama posibilelor pedepse se extinde de la amenzi și reținerea veniturilor până la retragerea unui titlu. O opțiune ar fi interzicerea concurenței europene, similară cu excluderea de doi ani percepută Manchester City anul trecut pentru încălcarea reglementărilor financiare referitoare la fair-play. Interdicția orașului a fost anulată la recurs la curtea de arbitraj pentru sport și ar fi de așteptat ca cele trei cluburi să urmeze o cale similară în cazul în care vor fi încălcați de inspectorii de etică și disciplină ai UEFA, scrie The Guardian.

UEFA a oferit inițial cluburilor ”separatiste” șansa de a reintra din nou în grup după prăbușirea ESL, nouă dintre cei 12 au semnat pline de remușcare săptămâna trecută o „Declarație de angajament a clubului” cu organul de conducere.

Președintele UEFA, Alexander Ceferin, salutând acel acord, a promis că ”se va ocupa” și de restul. Madrid, Barcelona și Juventus au răspuns în acest weekend reafirmându-și angajamentul față de proiectul ESL și deplângând „presiunile și amenințările inacceptabile și în curs de desfășurare” din partea UEFA.

UEFA nu a stabilit un interval de timp pentru anchetă. Într-un comunicat, organizația a declarat că: „Inspectorii etici și disciplinari ai UEFA au fost numiți astăzi pentru a efectua o anchetă disciplinară cu privire la o posibilă încălcare a cadrului legal al organizației de către Real Madrid CF, FC Barcelona și Juventus FC în legătură cu așa-numitul proiect „Super League”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel