UE a prelungit cu un an SANCȚIUNILE împotriva Coreei de Nord
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
PE a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență
PE a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență
Uniunea Europeană a anunţat joi prelungirea cu un an a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord, ca reacţie la decizia Phenianului de a continua dezvoltarea de arme nucleare şi rachete balistice, transmite AFP.

Pentru contribuţia la programele de înarmare nord coreene, cu încălcarea rezoluţiilor ONU, sunt supuse sancţiunilor UE 57 de presoane şi nouă entităţi, ale căror active sunt blocate. Celor în cauză li se interzice, de asemenea, intrarea în UE. Lista a fost confirmată joi şi va fi publicată vineri în jurnalul oficial al Uniunii.

Kim Jong-Un, DECIZIE RADICALĂ! Ce a făcut dictatorul cu POPORUL SĂU

Consiliul Uniunii Europene precizează într-un comunicat că sancţiunile împotriva Coreei de Nord sunt mai severe decât cele impuse oricărei alte ţări. "UE a transpus toate rezoluţiile aplicabile ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi a instituit propriul regim autonom de sancţiuni faţă de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană - n. red.), care completează şi întăreşte sancţiunile adoptate de ONU', arată comunicatul, adăugând că 'UE şi-a exprimat de mai multe ori convingerea fermă că o pace durabilă şi denuclearizarea peninsulei coreene trebuie realizate prin mijloace paşnice şi că procesul diplomatic trebuie continuat, ca singură modalitate de realizare a acestui obiectiv'.

Sancţiunile UE sunt reexaminate anual, reaminteşte AFP. ONU a sancţionat până acum 80 de persoane şi 75 de entităţi din Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a insistat marţi, cu ocazia celei de-a 67-a aniversări a armistiţiului care a încheiat războiul din peninsula coreeană, că arsenalul nuclear al ţării sale este garantul securităţii naţionale, care "va fi asigurată pentru totdeauna".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel