Ucraina forțează mâna Occidentului. Vrea în UE și în NATO
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
"A sosit timpul să mărim viteza, să fim invitaţi să aderăm la UE şi NATO", a adăugat Zelenskîi, denunţând o "agresiune violentă" a Rusiei împotriva ţării sale.
"A sosit timpul să mărim viteza, să fim invitaţi să aderăm la UE şi NATO", a adăugat Zelenskîi, denunţând o "agresiune violentă" a Rusiei împotriva ţării sale.
"Nu putem sta la nesfârşit în sala de aşteptare a UE şi NATO", a afirmat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenskîi, aflat în faţa ameninţării ruse. Preșredintele îi îndeamnă pe europeni să treacă de la vorbe la acţiuni.

Liderul ucrainean reclamă aderarea ţării sale la NATO şi UE, declarațiile sale venind chiar înaintea întrevederii care urmează să aibă loc vineri cu Emmanuel Macron şi prin videoconferinţă cu cancelarul german, Angela Merkel, potrivit unui interviu acordat cotidianului francez Le Figaro publicat joi seară pe site-ul jurnalului.

"A sosit timpul să mărim viteza, să fim invitaţi să aderăm la UE şi NATO", a adăugat el, denunţând o "agresiune violentă" a Rusiei împotriva ţării sale.

De mai multe săptămâni, ciocnirile s-au înmulţit între Kiev şi separatiştii proruşi din Donbas (estul Ucrainei), în timp ce zeci de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi în apropiere.

Citește și: Înmormântarea prințului Philip. Decizie grăitoare luată de William și Harry

Ucraina se teme că Moscova încearcă să o forţeze să comită o eroare, încercând să justifice astfel o operaţiune armată. La rândul său, Kremlinul susţine că "nu ameninţă pe nimeni" şi denunţă în schimb "provocările" ucrainene şi activităţile "ameninţătoare" ale NATO.

Volodimir Zelenski a lansat un apel mai ales omologului său francez, care se prezintă ca un campion al Uniunii Europene.

"Dacă UE şi Emmanuel Macron ne consideră cu adevărat un membru al familiei europene, trebuie să acţioneze în consecinţă. Este timpul să nu mai vorbim şi să luăm decizii", a subliniat el.

Preşedintele ucrainean a deplâns, de asemenea, că omologul său francez are "relaţii mai bune" cu omologul său rus, Vladimir Putin, decât cu el. "Mai ales în acest moment, când Ucraina are nevoie într-adevăr de sprijin european", a insistat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel