Turcii joacă la două capete: Fabrică drone la doi pași de Rusia
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
În timp ce vânzarea sistemelor de rachete rusești, S-400 pare că merge înainte, Turcia își dezvoltă cooperarea cu state care sunt în conflict deschis cu Moscova. Ucraina a devenit un partener foarte important al Ankarei pe linia cooperării în domeniul industriei de apărare. Proiectul prin care compania turcească Baykar va construi drone în Ucraina este încă un exemplu în acest sens.

Contructorul de drone Baykar intenționează să construiască în Ucraina o fabrică de producție de drone. De asemenea, turcii vor pune pe picioare și un centru de cercetare și dezvoltare.

Baykar intenționează să investească în Ucraina pentru construcția unui centru de cercetare a tehnologiilor avansate în ingineria aerospațială, precum și un centru de producție pentru asamblarea dronelor.

Informația a fost făcută publică de Natalya Ozden, directorul general adjunct pentru investiții, la Forumul Internațional pentru Investiții în Apărare, ce se desfășoară la Kiev, relatează Interfax-Ucraina.

Potrivit acesteia, Baykar va suporta toate costurile investiției pentru crearea centrului de cercetare și dezvoltare, a facilităților de producție și asamblare a UAV-urilor, precum și a atelierelor de întreținere și reparații pentru drone.

Reprezentantul companiei turce a solicitat oficialilor ucraineni să creeze un cadru investițional mai flexibil pentru firmele străine.

Citește și: Jaf cibernetic de 610 de milioane de dolari. De ce hoții au returnat aproape toți banii

„Investitorii vor să vină în Ucraina unde există legi pentru sprijinirea proiectelor mari de investiții, în parcurile industriale. Dar legile nu sunt aplicate, nu funcționează încă, așteptăm mecanisme pentru a le pune în aplicare", a declarat directorul general adjunct al Baykar.

Ozden a făcut o comparație cu sistemul de atragere a investițiilor străine în Turcia, acolo unde stimulentele pentru investitori ajung până la 200%.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel