Tu ce știi despre Pilonul II de pensii?
Autor: Andreea Ionescu
Data publicării:
Tu ce știi despre Pilonul II de Pensii?
Tu ce știi despre Pilonul II de Pensii?
Pilonul I, Pilonul II, toate discuțiile despre pensii uneori ne copleșesc și chiar ne depășesc. Acesta este poate motivul pentru care Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) lansează o campanie de informare şi educare cu privire la pensiile private obligatorii din România. Campania se numește „Şi tu ai nişte bani puşi deoparte la Pilonul II", informează AGERPRES.

„Şi tu ai nişte bani puşi deoparte la Pilonul II” îşi propune creşterea gradului de educare a populaţiei cu privire la drepturile pe care le au în calitate de proprietari de pensie privată Pilon II.

„Exact ca banii găsiţi într-o haină îmbrăcată la începutul unui anotimp, noua campanie APAPR atrage atenţia participanţilor la Pilonul II că ceea ce au acumulat în conturile lor individuale, de-a lungul timpului, este bine pus deoparte. Indiferent de momentul de start al contribuţiei, participanţii la Pilonul II sunt proprietarii acestei sume, care va putea fi accesată în momentul în care ating vârsta legală de pensionare şi care va completa cu succes pensia de stat (Pilonul I). Contribuţiile acumulate în conturile individuale de Pilon II ale participanţilor sunt investite permanent de administratorii de fonduri pentru a fi înmulţite", se menţionează în comunicatul transmis de APAPR.

Administratorii Pilonului II gestionează, în prezent, fonduri de pensii de 10,2 miliarde de euro în beneficiul a 7,25 de milioane de români, obţinând în toată perioada de funcţionare un randament mediu anualizat de peste 8%, cel mai ridicat dintre toate sistemele similare din Europa.

Pilonul II reprezintă cea mai mare acumulare istorică de capital românesc, care este folosit de fondurile de pensii pentru a finanţa în mod eficient atât creşterea economică şi crearea de locuri de muncă din România, cât şi nevoile curente ale statului român. 

 

PENSII. Cum puteai să ai de două ori mai mulți bani în doar zece ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel