SUA, Minneapolis. Moartea lui George Floyd. Polițistul, arestat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au fost trei nopți de violențe
Au fost trei nopți de violențe
Poliţistul Derek Chauvin din Minneapolis a fost arestat vineri în legătură cu moartea, în această săptămână, a lui George Floyd, un afroamerican al cărui deces a declanşat proteste în mai multe zone din Statele Unite, anunță presa internațională.

Comisarul John Harrington, din cadrul Departamentului de siguranţă publică din Minnesota, a declarat că Derek Chauvin a fost ridicat de autorităţile statului. "Identificat în persoana lui Derek Chauvin, poliţistul implicat în moartea dl Floyd a fost plasat în detenţie" de poliţia criminală, a precizat oficialul.Derek este unul dintre cei patru poliţişti implicaţi în arestarea afroamericanului George Floyd.

Decizia de a-l aresta pe Chauvin vine după o a treia noapte de violente proteste la Minneapolis, izbucnite după apariție, marţi, a unei înregistrări video în care poliţistul alb poate fi văzut ţinând genunchiul pe gâtul lui Floyd mai multe minute în timp ce acesta, culcat la pământ, îi spune că nu poate să respire. Floyd a murit la scurtă vreme după aceea.

Pe aceast fundal, fostul preşedinte american Barack Obama a denunţat moartea lui Floyd, afirmând că decesul bărbatului de culoare care pare să fi fost asfixiat în timpul arestării de către poliţia din Minneapolis nu ar trebui să fie considerat ceva "normal"în SUA. "Așa ceva nu ar trebui să fie ceva 'normal' în America anului 2020. Nu poate fi ceva 'normal' ", a scris fostul preşedinte de culoare al SUA, într-un comunicat.

Citește și SUA, pe un butoi cu pulbere? Proteste Minneapolis. Donald Trump amenință cu represiuni

"Dacă vrem ca copiii noştri să crească într-o ţară care este la înălţimea idealurilor sale cele mai mari, putem şi trebuie să facem mai mult", a adăugat el, vorbind despre "aceeaşi suferinţă" pe care a simţit-o împreună cu "milioane de alţi" americani din cauza acestui deces, care a provocat manifestaţii pe întreg cuprinsul SUA, care au degenerat în revolte în Minneapolis.

Între timp, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a făcut apel vineri la încetarea protestelor violente care au zguduit Minneapolis în ultimele trei zile şi a spus că aşteaptă ca poliţiştii implicaţi în moartea lui George Floyd să fie traşi rapid la răspundere de justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel