Trump joacă DUR! Ce face cu aplicația TikTok
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Trump joacă DUR! Ce face cu aplicația TikTok
Trump joacă DUR! Ce face cu aplicația TikTok
Campania electorală pentru realegerea preşedintelui american Donald Trump a difuzat la sfârşitul săptămânii trecute reclame în reţeaua Facebook în care susţine că aplicaţia TikTok îşi spionează utilizatorii, semnalează Reuters.

Reclamele conţin linkuri către un sondaj de opinie privind interzicerea în Statele Unite a platformei online pentru materiale video scurte TikTok, proprietate a companiei ByteDance, cu sediul la Beijing. Campania lui Trump solicită numele şi datele de contact ale celor care răspund la sondaj.

'TikTok te spionează', afirmă una din reclame, adăugând că 'TikTok a fost prinsă în flagrant monitorizând conţinutul clipboard-ului din telefonul tău'.

Kim Jong-Un a întrat în CURSĂ! Care este MOTIVUL REAL

Aplicaţia chineză este în atenţia Washingtonului din cauza suspiciunilor că guvernul de la Beijing ar putea obliga compania proprietară să comunice datele utilizatorilor. Luna aceasta, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că SUA 'au în vedere cu certitudine' interzicerea aplicaţiilor media sociale din China, inclusiv Tik Tok. Aceasta este deja interzisă în India, alături de alte aplicaţii chinezeşti, încă din iunie.

TikTok susţine că nu a pus niciodată datele utilizatorilor la dispoziţia Chinei şi că ar refuza o astfel de solicitare, dacă ar fi făcută. Luni, o purtătoare de cuvânt a declarat agenţiei Reuters că firma 'nu are nicio prioritate mai mare decât promovarea unei experienţe sigure cu aplicaţia, care să protejeze confidenţialitatea utilizatorilor'.

Luna trecută, când Apple a comunicat dezvoltatorilor o versiune a sistemului de operare iOS, aceştia au arătat imagini ale unor notificări generate de TikTok privind copierea datelor din clipboard, unde sunt stocate temporar datele utilizatorului între copierea dintr-o aplicaţie şi transferul către o alta. TikTok a arătat că notificările sunt provocate de o funcţie anti-spam, însă a încetat practica respectivă din 27 iunie.

În privinţa reclamelor de pe Facebook, TikTok a acuzat reţeaua socială că 'ia bani pentru o reclamă politică în care este atacat un concurent, în timp ce se pregăteşte să lanseze o imitaţie a TikTok'.

Facebook nu a comentat imediat, la solicitarea Reuters. Conform unor informaţii din presă, aplicaţia Instagram a companiei, dedicată până acum fotografiilor, va extinde în curând în SUA un test pentru formate video scurte, numit Reels. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel