Trump avertizează iranienii: 'Nu mai ucideţi protestatari'
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Economia americană ar înregistra un ritm de creştere de aproape 4% dacă nu ar fi fost efectul persistent al majorării dobânzilor de către Rezervei Federale a SUA
Economia americană ar înregistra un ritm de creştere de aproape 4% dacă nu ar fi fost efectul persistent al majorării dobânzilor de către Rezervei Federale a SUA
Preşedintele american Donald Trump i-a atenţionat din nou duminică pe liderii iranieni, cerându-le să nu îi ucidă pe protestatarii care îşi manifestă indignarea pe străzile din Teheran după prăbuşirea avionului ucrainean, relatează AFP.

'Către liderii din Iran - Nu vă ucideţi protestatarii!', a postat pe Twitter, într-un avertisment scris cu litere mari, liderul de la Casa Albă. 'Mii de persoane au fost deja ucise sau închise de către voi. Lumea vă priveşte. Şi, mai important, SUA vă privesc', a adăugat el, reluând un avertisment transmis sâmbătă, când a atenţionat regimul islamic că 'nu poate exista un nou masacru asupra unor manifestanţi paşnici'.

Donald Trump către Iran: Urmărim îndeaproape manifestaţiile voastre

Trump face referire la manifestaţiile care au izbucnit la mijlocul lunii noiembrie în Iran şi care au făcut peste 300 de morţi, conform organizaţiei neguvernamentale Amnesty International.

'Daţi drumul la internet şi lăsaţi reporterii să circule liber. Nu vă mai ucideţi marele popor iranian', a mai scris duminică Trump.

Poliţia iraniană a dispersat sâmbătă adunări ale studenţilor în capitala iraniană, organizate în memoria celor 176 de victime moarte în distrugerea unui avion de linie, doborât miercuri 'din eroare' de către armată. Atenţionarea preşedintelui american survine într-un context extrem de tensionat între SUA şi Iran, marcat de o escaladare după eliminarea de către americani, la 3 ianuarie, a puternicului general Qassem Soleimani. Miercuri, forţele armate iraniene au lansat rachete asupra unor baze care găzduiesc soldaţi americani în Irak, fără a face victime.

În ciuda tensiunilor, Trump este în continuare dispus să discute cu Iran 'fără nicio condiţie prealabilă', a declarat duminică secretarul american al Apărării, Mark Esper. SUA sunt pregătite să discute cu Iran 'o nouă cale, o nouă serie de măsuri care să facă din Iran o ţară mai normală', a explicat şeful Pentagonului la postul de televiziune CBS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...


pixel