Trotinetele electrice, interzise pentru prima oară. De ce
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Trotinetele electrice vor fi interzise în perioada Oktoberfest
Trotinetele electrice vor fi interzise în perioada Oktoberfest
Utilizarea trotinetelor electrice va fi restricţionată la celebrul Oktoberfest din Germania, pe fondul îngrijorărilor că utilizatorii lor ar putea consuma băuturi alcoolice şi ar putea conduce după ce vor participa la festival, relatează dpa.

Restricţiile rutiere pentru automobile instituite cu ocazia festivalului se vor aplica şi în cazul trotinetelor electrice (e-scooters), a anunţat marţi biroul administrativ regional din Munchen.

În plus, de la ora 17:00 (15:00 GMT), petrecăreţii nu vor putea închiria trotinete electrice într-o zonă mai extinsă şi vor exista şi restricţii cu privire la locul unde pot fi parcate.

Segway lansează cea mai performantă trotinetă

'Mulţi văd trotinetele electrice ca pe o jucărie şi din păcate mulţi le conduc băuţi. Cei care fac acest lucru se pun în pericol şi îi pun şi pe alţii în pericol. Ei riscă să-şi piardă permisul de conducere', a avertizat administratorul oraşului Munchen, Thomas Boehle, în condiţiile în care aceleaşi limite de alcool în sânge se aplică pentru cei care conduc 'e-scooters' ca şi în cazul şoferilor de automobile.

'Pentru a evita acest lucru şi pentru a nu ispiti pe nimeni, noi - administraţia oraşului, poliţia şi, de asemenea, companiile de închiriere - dorim să păstrăm trotinetele electrice departe de Wiesn', a mai spus Boehle, folosind un alt termen german pentru Oktoberfest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel